ANNONCE

PRM / Ændrede rejsevejledninger pr. 10. september 2020

10. september 2020 16:11 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

I denne uge tilføjes Tjekkiet til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallet for Tjekkiet er på 30,6. Dermed ligger landet over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30.

Inden for EU/Schengenlandene og UK fraråder Udenrigsministeriet således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Luxembourg, Rumænien, Spanien, Andorra, Malta, Belgien, Monaco, Kroatien, Frankrig, San Marino og Tjekkiet på grund af smittetallene.
I forhold til andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes alle ikke-nødvendige rejser pt. til Irland, Estland, Litauen, Island, Finland, Slovenien, Letland og Ungarn.

Den ændrede rejsevejledning for Tjekkiet fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag.
For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 12. september 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i Tjekkiet, ligesom det er tilfældet for Andorra, Belgien, Frankrig, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Rumænien, Spanien og San Marino. Det betyder i forhold til indrejsereglerne, at Tjekkiet fra dette tidspunkt anses for karantæneland. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.

Norge tilføjer fra lørdag d. 12 september kl. 00:00 Region Syddanmark til listen over regioner, hvor der er krav om 10 dages indrejsekarantæne for alle indrejsende. Karantænereglerne omfatter fortsat Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Færøerne.

Danske rejsende til regionerne: Wien i Østrig og Ida-Viru Maakond i Estland opfordres til at lade sig teste ved hjemkomst på grund af høje smittetal i de to regioner. Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres man således til at lade sig teste efter hjemkomst, hvis man er på rejse i en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge.

Udenrigsministeriet har desuden ændret rejsevejledningen for Tunesien, hvor sikkerhedsniveauet er ændret fra orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser) til gul (vær ekstra forsigtig), fordi nye regler fra de tunesiske myndigheder betyder, at man kan rejse til Tunesien fra Danmark uden krav om test/karantæne, hvis man rejser som turist på pakkerejse. Flere oplysninger om rejserestriktioner kan findes på hjemmesiden for den danske ambassade i Algier, der dækker Tunesien.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes her.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aendrede-rejsevejledninger-pr-10-september-2020?releaseId=13599702

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu