ANNONCE

PRM / Ændrede rejsevejledninger pr. 19. november 2020

19. november 2020 16:01 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Der er ikke tilføjet nye lande til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI. Vatikanstaten opfylder kriteriet for lavt smittetal. Det gør Finland også, men som følge af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark er landet orange, og alle ikke-nødvendige rejser frarådes. De tre norske regioner Agder, Nordland samt Vestfold og Telemark bliver nu også orange på grund af stigende smittetal. Hele Norge er i forvejen orange på grund af indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Opgørelsen fra SSI viser, at smittetallet i 14 lande er faldet i forhold til tallene fra sidste uge, mest markant i Belgien, Island og Tjekkiet. Trods den positive udvikling er alle landene dog fortsat langt fra tærsklen for at kunne åbnes for rejser.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser. Her findes også overblik over indrejsemulighederne for erhvervsrejsende for de vigtigste eksportmarkeder, herunder henvisninger til opdaterede, lokale rejserestriktioner på relevante ambassaders hjemmeside.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 21. november 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i alle lande i EU, Schengen og Storbritannien med undtagelse af Finland og Vatikanstaten, som anses for “åbne”.

Der gælder særlige regler for Sverige, Norge og Slesvig-Holsten i Tyskland, idet regioner med smittetal under 30 holdes åbne. Selvom regionerne Blekinge, Halland og Skåne i Sverige, Slesvig-Holsten i Tyskland og Agder, Innlandet, Nordland, Oslo, Rogaland, Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark, Vestland og Viken i Norge har smittetal over 30, vil personer med bopæl i disse regioner kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse, da der gælder særlige regler for grænselandet. Det bemærkes, at personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet. Dette krav gælder dog ikke grænselandet. Læs mere om testkravet, herunder om undtagelserne hertil og om nuværende lande, der anses for højrisikolande, hos Rigspolitiet.

Udenrigsministeriet fraråder således fortsat alle ikke-nødvendige rejser til praktisk talt alle lande inden for EU/Schengen og Storbritannien såvel som for resten af verden.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes på um.dk

Udenrigsministeriet udvider med virkning fra begyndelsen af december rejsevejledningerne for EU- og Schengenlandene samt UK med en regional model for rejsevejledninger. Læs mere i pressemeddelelsen her. Det giver mulighed for at åbne for rejser til regioner med lav smitte i orange lande og lukke for rejser til regioner med høj smitte i ellers gule lande.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aendrede-rejsevejledninger-pr-19-november-2020?releaseId=13604774

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu