ANNONCE

PRM / Aftale med fagforening holder Oslobåden i gang

9. september 2020 12:01 | Af: Ritzau Info
 

Fagforeningen Metal Maritime og DFDS har aftalt en forhandlet løsning for de fleste ansatte på de to Oslobåde. Det reducerer omkostningerne og sikrer fortsat sejlads, selv om de norske karantænekrav for borgere i hovedstadsregionen presser passagertallet i bund. Desværre må 26 tjenere opsiges.

Pressemeddelelse fra DFDS A/S

DFDS’ sejlads på København-Oslo og Frederikshavn-Oslo har været hårdt ramt af Covid-19. Bl.a. har skiftende danske og norske indrejserestriktioner sat passagertallet under pres. Senest har et krav om 14 dages karantæne ved indrejse i Norge for borgere i hovedstadsregionen presset passagertallet i bund.

Nu har DFDS og fagforeningen Metal Maritime indgået en aftale om nedsatte udeperioder og reducering af hyren på 17,5 % for en periode på fire måneder for deres medlemmer om bord, der udgør langt den største del af besætningen på de to skibe på ruten.

“Det er en meget vigtig aftale for Oslobåden. Den hjælper os med at sænke omkostningerne så meget, at vi har bedre mulighed for at holde Pearl Seaways og Crown Seaways i drift i de næste vanskelige måneder og dermed sikre arbejdspladser og rejsemuligheder til Norge på trods af de ekstreme forhold, ruten sejler under i øjeblikket,” siger Kasper Moos, der er passagerdirektør i DFDS.

“Desværre er en række forudsætninger anderledes for tjenerne om bord, og det har derfor ikke været muligt at indgå en tilsvarende aftale med deres fagforening 3F. Det betyder desværre, at vi må opsige 26 af de 68 tjenere på ruten,” siger Kasper Moos.

“Selv om vi med aftalen med Metal Maritime kan sikre sejladsen og dermed rigtigt mange arbejdspladser om bord og på land, må vi også erkende, at fortsat drift har en pris, og vi er meget kede af at opsige tjenere, der har været med til sikre servicen og ruten gennem en meget vanskelig periode. Til gengæld er vi taknemmelige over, at vi sammen med Metal Martime har kunnet finde en løsning, der giver os mulighed for at vinde tid, indtil tingene vender til det bedre,” siger Kasper Moos.

Efter den midlertidige rutelukning fra 15. marts til 25. juni blev ruten genåbnet med ny sejlstruktur. Det betyder, at skibene også lægger til i Frederikshavn undervejs mellem Danmark og Norge, så skibene samtidig betjenter ruten Frederikshavn-Oslo, og med styrket fokus på passagerer med transportbehov og fragtkunder og reduceret bemanding.

“Denne strategi har i høj grad været med til at holde skibene sejlende, og med den nyeste aftale med Metal Maritime er vi i stand til at løse et stort problem i fællesskab – det er vi stolte af i DFDS,” siger Anne-Christine Ahrenkiel, DFDS’ Chief People Officer.

Kontakt:

Vice President, Group Communications Gert Jakobsen tlf.: +45 24 40 00 43 email: gert.jakobsen@dfds.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aftale-med-fagforening-holder-oslobaden-i-gang?releaseId=13599565

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu