ANNONCE

PRM / Akademikerne: Finansloven har mange gode nyheder men også klare mangler

6. december 2020 16:15 | Af: Ritzau Info
 

Med den nye finanslov for 2021 tager regeringen og støttepartierne nogle vigtige første skridt på både klima og velfærdsområdet. Desværre er der også klare mangler i den nye finanslov. Det mener hovedorganisationen Akademikerne (AC), der repræsenterer 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Pressemeddelelse fra Akademikerne

Akademikernes formand Lars Qvistgaard udtaler:

“Jeg synes grundlæggende, at regeringen og støttepartierne er lykkedes med at balancere en finanslov, der investerer i at fremtidssikre Danmark samtidig med, at den viser en klar vej ud af krisen. Det er helt rigtigt, at regeringen og støttepartierne fokuserer på investeringer i grønne løsninger og uddannelse.”

Hos Akademikerne er de især glade for, at finansloven har flere elementer, der fokuserer på uddannelse og udvikling især i de små- og mellemstore virksomheder. Lars Qvistgaard udtaler:

“Jeg er rigtig glad for, at partierne prioriterer grøn omstilling og digitalisering i de små- og mellemstore virksomheder. Det kommer til at være en stor gevinst. Både for virksomhederne og for alle dem der har svært ved at finde job på et corona-ramt arbejdsmarked.”

Også investering i ungdomsuddannelserne vækker glæde hos Akademikerne:

“Det er virkelig godt, at vi endelig begynder genopretningen af uddannelsernes økonomi og giver ungdomsuddannelserne et tiltrængt løft. Nu skal vi sørge for, at de videregående uddannelser også kommer med på næste års finanslov.”

Desværre har finansloven også klare mangler. Udover behovet for at genoprette økonomien på de videregående uddannelser, er Akademikerne ærgerlige over, at der ikke er fundet midler til et løft af dagpengene. Lars Qvistgaard udtaler:

“Vi har et dagpengesystem, der er hårdt presset. Det er kun blevet klarere i løbet af corona-krisen, hvor mange nye ledige har oplevet, at dagpengesatsen er for lav til reelt at skabe tryghed. For mig at se er en styrkelse af dagpengesystemet en pligtdagsorden på næste års finanslov.

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Kontakt:

Chefkonsulent Jens Alkjær tlf.: 2249 5856 email: jal@ac.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/akademikerne-finansloven-har-mange-gode-nyheder-men-ogsa-klare-mangler?releaseId=13605754

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu