ANNONCE

PRM / Akut hjælpepakke til Blå Kors’ arbejde blandt børn og unge

2. april 2020 17:22 | Af: Ritzau Info
 

Blå Kors får tildelt to millioner kroner til at hjælpe udsatte børn og unge og deres familier, som lige nu har det ekstra svært på grund af corona-krisen. Særlig telefonlinje på vej.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Sårbare familier og udsatte børn er under ekstra hårdt pres lige nu, når skoler, daginstitutioner og andre aktiviteter er lukket ned under corona-krisen.

Derfor har alle Folketingets partier besluttet at afsætte 13,5 millioner kroner til en akut børnepakke, der skal gå direkte til særlige initiativer til udsatte børn og deres familier i denne tid. Heraf går de to millioner til Blå Kors.

“Det er fantastisk at mærke, at regering og folketing føler og tager et ansvar for, at vi hjælper nogle børn og familier, som lige nu har det ekstra svært,” siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre og understreger, at der er stort behov for en ekstra indsats lige nu.

“Det er en meget alvorlig situation i mange familier, og børnene er selvfølgelig de største ofre, når forældre enten ikke har det nødvendige overskud eller har problemer med alkohol og stoffer. De børn og familier er vi nødt til at hjælpe,” siger Christian Bjerre.

Akut børnelinje på vej

Mange børn af alkohol- og stofmisbrugere henvender sig lige i øjeblikket, fordi de er bange og bekymrede. De mangler muligheden for at komme lidt væk og være sammen med andre voksne og andre børn.

Ekstraindsatser for udsatte børn og unge og deres familier er allerede i fuld gang og med pengene fra hjælpepakken er nye initiativer på vej.

“Vi er allerede i fuld gang med at etablere en børnelinje, som børn og unge kan ringe til, hvis de har det svært derhjemme lige nu. Det er et arbejde, vi allerede udfører i mere eller mindre grad fra vores børnestøttecentre og via TUBA, som rådgiver unge fra hjem med misbrug. Men nu skruer vi gevaldigt op for volumen og åbner en særlig telefonlinje kun til det,” forklarer Christian Bjerre.

Allerede meget tidligt i coronakrisen oplevede Blå Kors’ ambulante behandlingscenter i Taastrup, at krisen og karantænen havde en meget negativ effekt på mange af de, som forsøger at komme ud af et misbrug. Flere oplevede hurtigt tilbagefald.

Kontakt:

Generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre tlf.: 29 68 96 67/87 20 66 50 email: cbj@blaakors.dk

Kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik Korneliussen tlf.: 26 20 20 46 email: trk@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/akut-hjaelpepakke-til-bla-kors-arbejde-blandt-born-og-unge?releaseId=13591281

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu