PRM / Aleris-Hamlet i Ringsted afholder smertens dag 31. maj

30. maj 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Kroniske smerter, eksempelvis rygsmerter efter en ulykke, kan være kraftigt livsforringende. D. 31. maj sætter Aleris-Hamlet Hospitaler i Ringsted i samarbejde med SmerteDanmark fokus på emnet og muligheden for behandling.

Pressemeddelelse fra Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Ringsteds største privathospital, Aleris-Hamlet Hospitaler, sætter torsdag d. 31. maj fokus på smertens mange ansigter, når hospitalet i samarbejde med patientforeningen SmerteDanmark afholder temaeftermiddag om kroniske smerter fra klokken 14.00 til 18.00 på Haslevvej 13 i Ringsted.

– Vi er meget tilfredse med, at vi nu får en unik mulighed for at give vores patienter og andre interesserede et indblik i de kroniske smerter, som så mange går rundt med. Det vurderes, at op mod hver femte har smerter i varierende grad, og derfor er det også vores pligt som aktør i sundhedssektoren at være med til at sætte fokus på emnet. Vi har haft arbejdet med smertebehandling i over ti år og på trods af mange offentlige oplysningsarrangementer her i Ringsted, er der stadig et stort oplysningspotentiale, siger Jens Jacobsen, der er hospitalschef hos Aleris-Hamlet i Ringsted.

I løbet af eftermiddagen vil tilhørerne opleve indlæg fra en sygeplejerske, en læge, en psykolog samt en smertepatient, der blogger om emnet, og som vil fortælle om “Smertelinjen”, som er et rådgivningstilbud i samarbejde med SmerteDanmark.

Tværfagligt team bag smerteforløb

En stor del af de patienter, der er tilknyttet Aleris-Hamlets Smerteklinik, kommer via behandlingsgaranti, fordi det offentlige sundhedssystem ikke kan tilbyde behandling inden for en måned. Men der kommer også en del gennem private sundhedsforsikringer, og generelt er det en god idé at komme hurtigst muligt i gang med et forløb, da det giver det bedste resultat.

Hos Ringsted-hospitalet er det en bred vifte af kompetencer, der bliver trukket på i et smerteforløb, fordi der er en lang række fysiske og psykiske faktorer, der spiller ind. Læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykologer, socialrådgivere og sekretærer er sammen om at skræddersy et forløb, men andre fagområder kan inddrages efter behov.

Det er afgørende, at den enkelte patient får et samlet billede af, hvilke faktorer der spiller ind på den smertesituation, som patienten er i. Ud over de rent fysiske smerter, kan psykologiske faktorer også spille ind, mens kost og træning naturligvis også spiller en afgørende rolle.

Der vil være forfriskninger til arrangementet, som er åbent for alle. Der er ikke tilmeldingskrav.

Kontakt:

Pressekontakt Dennis Christensen tlf.: 61 67 74 64 email: Dch@epicent.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aleris-hamlet-i-ringsted-afholder-smertens-dag-31-maj?releaseId=12938119

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu