ANNONCE

PRM / Alex Pedersen direktør for Tour de France Grand Départ 2021 i Danmark

3. maj 2019 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Alex Pedersen er ny direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S, hvor han hidtil har været konstitueret som direktør. Alex Pedersen skal lede planlægningen og afviklingen af de tre første etaper af Tour de France i 2021, som starter med en enkeltstart i København og efterfølgende 2 etaper gennem Danmark.

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Alex Pedersen er 52 år, har senest været viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier og har erfaring fra afviklingen af Giro d’Italia i Herning og Horsens i 2012. Alex Pedersen er endvidere verdensmester i cykling i 1994.

Om valget af Alex Pedersen siger overborgmester Frank Jensen (S), som også er formand for bestyrelsen bag Grand Départ i Danmark:

“I 2021 får vi verdens største cykelløb, Tour de France, til Danmark. Vi skal sikre, at der er en stærk organisering og et solidt team med de rette kompetencer, så de tre etaper bliver en stor folkefest på tværs af landet. Med sine erfaringer fra Giroen i Danmark og erhvervslivet kan jeg ikke forstille mig en bedre direktør til at lede arbejdet end Alex Pedersen.”

Om sine nye udfordringer siger Alex Pedersen:

“Når man er vild med Tour de France og cykelsport, så bliver det ikke større end det her. Derfor er jeg både stolt og ydmyg over den opgave, som jeg nu har fået. Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med danske og udenlandske interessenter om at planlægge og gennemføre den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark.”

Alex Pedersen får ansvaret for et projektsekretariat, som varetager de konkrete opgaver med planlægning af bl.a. etaperne og sideevents i dialog med de fem deltagende kommuner. Sekretariatet er samtidig den nationale indgang til løbsorganisationen bag Tour De France, Amaury Sport Organisation (A.S.O).

Alex Pedersen

CV


Maj 2019 –


Direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S

September 2014-

August 2018

Viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier

Maj 2011 –

September 2014

Adm. Direktør og ansv. chefredaktør i Jyske Medier

December 2007 – Maj 2011

Adm. Direktør og ansv. chefredaktør for Vejle Amts Folkeblad


Fakta

  • Onsdag den 20. februar stiftede gruppen bag det danske Tour-bud et nyt interessentskab, Grand Depart Copenhagen Denmark 2021 I/S, som står bag organiseringen af Grand Départ i Danmark.
  • Interessentskabet er stiftet med overborgmesteren i Københavns Kommune og Erhvervsministeriets departementschef Michael Dithmer som henholdsvis formand og næstformand. Bestyrelsen består endvidere af borgmestrene for de fire deltagende byer samt kultur- og fritidsborgmesteren i Københavns Kommune.
  • Interessentskabets formål er – foruden at indgå aftalen med A.S.O. – at varetage den overordnede koordinering før, under og efter tour-projektet så effektivt som muligt og at bidrage til koordinering af sideaktiviteter, der gennemføres på lokalt og regionalt initiativ.
  • Der er samtidig nedsat et projektsekretariat, som står for den daglige drift af interessentskabet. Her indtræder Alex Pedersen nu som direktør.

Kontaktoplysninger

  • Alex Pedersen via tlf. 40158501 mail: QX1K@kk.dk
  • Overborgmester Frank Jensen via pressemedarbejder Simon Kærup, tlf. 2492 6298 mail: el1u@kk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alex-pedersen-direktor-for-tour-de-france-grand-depart-2021-i-danmark?releaseId=13573044

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu