ANNONCE

PRM / Algoritme skal forbedre livetrackingen af sportsbegivenheder 

4. december 2020 11:03 | Af: Ritzau Info
 

Virksomheden TracTrac, der har specialiseret sig i at levere tracking af sejlsport, orienteringsløb eller andre sportsgrene, hvor deltagerne bevæger sig over store områder, er klar med ny teknologi, som kan revolutionere livetrackingen af sportsbegivenheder i bymiljøer. Virksomheden har det seneste år i samarbejde med Alexandra Instituttet arbejdet på en algoritme, der skal forbedre positioneringen og dermed oplevelsen af formidlingen af en konkurrence. 

Pressemeddelelse fra Alexandra Instituttet

Systemet skulle oprindeligt være testet af i sommers, hvor Danmark skulle have været vært for det første VM i orientering, som udelukkende foregår i bymiljøer. Men da det blev aflyst på grund af coronakrisen, har TracTrac været i dialog med de schweiziske og tjekkiske orienteringsforbund, som skal arrangere henholdsvis EM og VM næste år.

Det er især i bymiljøer, at livetrackingen volder problemer. Her bliver GPS-signalerne reflekteret af bygninger og andre facader, der kan være i byen. Det gør, at GPS-positionerne bliver skæve, og så ser det dårligt ud på trackingen. Det gælder både på nettet, men frem for alt, når trackingen indgår i en stor tv-produktion, som der er til VM, hvor man gerne vil nå ud til et bredere publikum, som ikke er orienteringsløbere, og har samme forståelse for, hvordan trackingen kan være skæv eller kan se, hvor løberen så er henne.

“Det ville vi godt komme op med en løsning på, og vi diskuterede derfor med arrangørerne af VM i Danmark, hvordan vi kunne forbedre positioneringen. Her var der forskellige teknologier på tale, men i den sidste ende kom vi i kontakt med Alexandra Instituttet, og den projektudformning, som vi har arbejdet med det sidste års tid,” siger Chris Terkelsen, der er medstifter af TracTrac.

Løsningen er en algoritmebaseret korrektion af data, hvor man opbygger en model af bymiljøet, som definerer de tilladte og forbudte områder. Det foregår i det program, der hedder OCAD, som man tegner ruterne i. Her specificerer man de områder, hvor løberen må bevæge sig og ikke må bevæge sig.

Derudover så laver man en model af forventede løberuter og fortæller om løberens performance, altså hvor hurtigt de plejer at løbe, og hvordan de typisk bevæger sig på et stræk.

“Ud fra det gætter algoritmen, hvor løberen måtte være. Og de gange, hvor positionen ligger inde i en bygning eller er hoppet over en mur, der siger algoritmen, at det tror jeg ikke på. Og på den måde bliver den rå position korrigeret til noget, der er mere sandsynligt. Hele ideen er at tegne et track, som er bedre, og som repræsenterer løberens rute,” forklarer han.

Den sidste måned har de testet systemet med både virtuelle data og rigtige live-data for at kunne justere på alle de input-parametre, der er med til at give den bedste opsætning.

“Vi har opnået en signifikant forbedring af positioneringen og dermed formidlingen af orienteringsløb i bymiljøer. Det skyldes ikke mindst samarbejdet med Alexandra Instituttet, som har bidraget med viden og teknologi, som vi ellers ikke ville have haft adgang til,” siger han og tilføjer:

“På trods af udfordringerne er vi med den nye tjeneste lykkedes med at slå døren ind til nogle af de vigtigste referencekunder inden for sporten, og dermed ser vi også ud til at kunne realisere nogle af de forretningsmæssige målsætninger, som vi har haft. Det har åbnet døren til de to største stævner i 2021, nemlig VM 2021 i Tjekkiet og EM 2021 i Schweiz. Det er arrangører, som vi ikke tidligere har arbejdet sammen med, og som frem til nu har benyttet en konkurrerende tjeneste.”

Fakta

TracTrac er specialiseret i GPS-baseret livetracking af sportsbegivenheder i sportsgrene, hvor det er svært for tilskueren at følge med, fordi deltagerne bevæger sig over store områder uden for tilskuerens synsvidde. Det gælder sportsgrene som sejlsport, cykling, langrend og orienteringsløb.

TracTrac har med støtte fra Innovationsfonden og i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet en algoritme, som forbedrer positioneringen og dermed formidlingen af orienteringsløb i bymiljøer.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/algoritme-skal-forbedre-livetrackingen-af-sportsbegivenheder-?releaseId=13605680

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu