ANNONCE

PRM / Alice skriver bog om børn fra misbrugsfamilier: Julen er ikke kun glæde og pakker under træet

3. december 2020 14:09 | Af: Ritzau Info
 

Som barn voksede Alice Schoppe fra Farsø op med en mor, der havde et alkoholmisbrug. I dag banker hendes hjerte for, at endnu flere børn fra misbrugsfamilier får den hjælp, de har brug for. Derfor har hun skrevet en helt særlig julebog, som støtter Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

“Julen betragtes ofte som den tid på året, hvor børn og unge fyldes med glæde og gode forventninger. Imidlertid er der en del børn i Danmark, der vokser op i familier, hvor utryghed og uvished også præger julemåneden.”

Ordene kommer Alice Schoppe, der sammen med terapeut Marianne Rose Dupont fra Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars har skrevet en helt ny bog, “Emma og Mikkel i Barnets Blå Hus”, som netop er udkommet.

Børnene, hun taler om, er de 122.000 børn i Danmark, som vokser op i en familie med en mor eller far, der har et alkoholmisbrug. Det svarer til, at der i gennemsnit sidder 1-2 børn i hver klasse.

“Jeg vil rigtig gerne være talerør for børnene og gøre opmærksom på, at deres hverdag måske kan se anderledes ud end andres. At deres liv og måde at leve på ikke altid er forbundet med tryghed og vished. Julen er ikke kun glæde og pakker under juletræet”, siger Alice Schoppe.

Barnets Blå Hus Vesthimmerland drives af Blå Kors og er et behandlingstilbud til børn og unge fra 0 til 20 år, som oplever alkohol- eller stofmisbrug i familien.

Række ud og hjælpe børnene

Alice Schoppe voksede selv op med en mor, der havde et alkoholmisbrug, og det er med udgangspunkt i de oplevelser kombineret med besøg i Barnets Blå Hus og snakke med terapeut Marianne Rose Dupont, at bogen er blevet til.

Bogen er skrevet som en julekalender med 24 kapitler, men kan læses året rundt. Illustrationerne i bogen er tegnet af hendes mand Samuel. Hun håber, at historien kan være med til at give børnene håb:

“Når man læser noget, man kan relatere til, kan man mærke det. Det giver håb. Når man som barn læser det, er der noget, man tør tro på. Jeg tror, at bogen kunne have gjort en forskel for mig. Bare det at vide, der er andre som en selv, samtidig med, at bogen konkret fortæller, at der er mulighed for at få hjælp,” fortæller Alice Schoppe.

Bryder tabuet med bog

Bogen handler om søskendeparret Emma og Mikkel, der reagerer vidt forskelligt på, at deres far drikker. En lærer opdager, at der er noget galt, og de ender begge med at få hjælp i Barnets Blå Hus.

“De rammer rigtig meget ind i de arketyper, vi oplever. Der er den overtilpassede og velformulerede pige og den udadvendte bulderbasse-dreng. De kommer fra samme familie, men deres svigt kommer forskelligt til udtryk,” siger terapeut Marianne Rose Dupont og roser samtidig Alice Schoppe:

“Jeg har meget stor respekt for hendes måde at gribe det an på. Jeg synes, at det, at hun tør stå frem og inddirekte inddrage nogle ting fra hendes eget liv er modigt. Det skal vi have mere af. Det er med til at nedbryde det tabubelagte, som vi stadig oplever i vores samfund.”

Bogen udkommer den 30. november og kan købes på online via boghandlere som Bog & Idé, Saxo, Arnold Busck, Gucca og E-reolen.

Al overskuddet fra bogsalget går til arbejdet med at hjælpe børn og unge i Barnets Blå Hus Vesthimmerland.

Kontakt:

Leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland Ole Smed tlf.: 61241469 email: ols@blaakors.dk

Journalist Anette Helligsø tlf.: 31 37 38 16 email: ahe@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alice-skriver-bog-om-born-fra-misbrugsfamilier-julen-er-ikke-kun-glaede-og-pakker-under-traeet?releaseId=13605224

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu