ANNONCE

PRM / Alle børn i 5. klasse får en klassisk, kulturel kæmpe oplevelse

14. februar 2020 11:11 | Af: Ritzau Info
 

Hvordan lyder en obo? Det kan børnene i Næstved Kommunes 5. klasser snart svare på – sammen med en hel masse andet om klassisk musik. De får nemlig en helt særlig oplevelse med Copenhagen Phil, som inviterer indenfor i det klassiske maskinrum med store og små koncerter samt virtual reality-undervisning.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

Det bliver både uddrag fra de store klassiske værker, fortællinger om de enkelte stykker musik og muligheden for at gå rundt blandt orkestret, som de unge mennesker møder.

– Koncerten med Copenhagen Phil er en enestående mulighed for eleverne til at få et større kendskab til klassisk musik, musikhistorie og instrumenternes lyd og udseende. Udover at koncertoplevelsen taler ind i de faglige mål for musikfaget, taler den også ind i den almene dannelse. At gå til en klassisk koncert er måske noget de færreste oplever. Og at få mulighed for at gå rundt inde i orkesteret er jo helt unik, fortæller Lars Hoppe Søe, formand for Børne- og Skoleudvalget

Allerede inden den store koncert har alle klasser haft besøg at et lille ensemble, som har givet eleverne en forsmag og en introduktion til den klassiske musik.

– Vi vil gerne give vores elever en kulturel oplevelse ud over det sædvanlige. En oplevelse de kan bære med sig for livet. Når eleverne møder musikerne, hører musikken og mærker lyden helt tæt på, er det med til at gøre deres verdensbillede større og mere nuanceret. Vi håber, at elevernes møde med den klassiske musik både vil berøre dem og begejstre dem og måske endda ændre deres opfattelse af klassisk musik til det mere positive, fortæller Linda Frederiksen, formand for Kultur og Demokratiudvalget

Tid og sted
Onsdag 4. marts Kl. 11.00 + 12.00 + 13.00 afvikles tre skolekoncerter for elever i 5. klasse. Hver koncert har plads til 250 børn. Varighed ca. 35 min.

Kl. 19.30-20.30 afvikles en offentlig Open Orchestra Koncert for 200 publikummer. Varighed ca. 1 time. Koncerten er allerede udsolgt.

Alle fire koncerter afvikles i Gl. Ridehus på Grønnegades Kasserne Kulturcenter.

Samarbejdet med Copenhagen Phil afsluttes i Børnekulturhuset, Grønnegades Kasserne Kulturcenter sidst i marts måned med virtual reality-undervisning. Med VR-brillerne vil udvalgte klasser få en musikalsk oplevelse, der trækker faglige tråde til både musikerbesøget og Open Orchestra-koncerten.

Kontakt:

Formand for Kultur og Demokratiudvalget Linda Frederiksen, telefon 20 24 85 78
Formand for Børne og Skoleudvalget Lars Hoppe, telefon 30 59 41 94
Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing, telefon 20 21 15 66

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alle-born-i-5-klasse-far-en-klassisk-kulturel-kaempe-oplevelse?releaseId=13588224

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu