ANNONCE

PRM / Alle i DIF-idrætten skal stå sammen om corona-tiltag

17. marts 2020 21:25 | Af: Ritzau Info
 

Myndighederne har varslet skærpede tiltag for at bremse corona-smitten – også på idrætsområdet. DIF appellerer til, at alle følger både påbud, anbefalinger og de gode råd.

Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

Myndighederne har her til aften udstedt et påbud om, at alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter helt lukkes foreløbig frem til den 30. marts 2020. Forbuddet træder i kraft med virkning fra senest den 18. marts klokken 10.

Dét er en af de skærpelser i kampen mod corona, som myndighederne tirsdag aften meldte ud på et pressemøde. Og DIF bakker entydigt op om både dét og de øvrige tiltag, som myndighederne har meldt ud.

“Som statsministeren fastslog på aftenens pressemøde, så står vi i en tilspidset situation, som bliver mere og mere alvorlig. Ikke kun for idrætten, men for hele Danmark. Derfor vil vi på det kraftigste appellere til, at alle følger de påbud og vejledninger, der kommer fra myndighedernes side. Og det gælder både bredden og eliten” understreger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF.

Træn med afstand i naturen

Udover lukningen af de indendørs idrætsfaciliteter indføres der – ligeledes med virkning fra den 18. marts 2020 klokken 10 – et midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, aktiviteter eller lignende hvor mere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private begivenheder. Forbuddet gælder også her foreløbigt frem til den 30. marts 2020.

“Motion er sundt, og derfor opfordrer vi også til, at man fortsat forsøger at få bevægelse ind i hverdagen trods den noget usædvanlige situation. Men vi opfordrer indtrængende til, at al udendørs træning enten sker alene eller med få andre – og at man virkelig lytter til rådet om at holde afstand,” appellerer Morten Mølholm Hansen.

Udskyd generalforsamlinger og møder – eller hold dem online

DIF opfordrer også til, at alle generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder og bestyrelsesmøder udsættes eller afholdes online – også selvom der er færre end 10 deltagere.

Hvis der skulle være enkelte idrætsudøvere, der endnu ikke er returneret til Danmark, opfordrer DIF kraftigt til, at man vender hjem hurtigst muligt – og at man samtidig følger myndighedernes kraftige opfordring om at holde sig hjemme i 14 dage.

Kontakt:

Administrerende direktør Morten Mølholm Hansen tlf.: 43262025 / 21663774 email: mmh@dif.dk skype: morten.molholm

Kommunikations- og HR-chef Britt Spangsberg tlf.: 21536144 email: bsb@dif.dk skype: Britt Spangsberg

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/alle-i-dif-idraetten-skal-sta-sammen-om-corona-tiltag?releaseId=13590138

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu