ANNONCE

PRM / Amager Bakke skal være CO2-neutral i 2025. Kæmpe EU-ansøgning på vej

14. oktober 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Med et fuldskala-anlæg til CO2-fangst vil Amager Bakke kunne fange cirka 500.000 ton CO2 årligt og dermed hjælpe København et stort skridt på vej mod at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Pressemeddelelse fra ARC

Ved udgangen af oktober måned modtager EU’s Innovationsfond en ansøgning fra ARC om midler til et fuldskala-anlæg til CO2-fangst på Amager Bakke.

Et anlæg, der fra 2025 vil kunne indfange 500.000 ton CO2 årligt fra Amager Bakkes udledning. Det vil hjælpe København et markant stykke tættere på målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad og skåne atmosfæren for yderligere klimabelastning.

For Københavns Kommune vil ARC’s reduktion på 500.000 ton betyde, at kommunen stort set kommer i mål med sin plan om at blive CO2-neutral i 2025.

“Vi har i København sat os det ambitiøse mål at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Hvis vi skal det, er vi nødt til at rykke nu for at nå det sidste stykke i mål. ARCs projekt med CO2-fangst har potentialet til at blive den teknologi, der får København i mål og som kan bane vejen for tilsvarende projekter i andre byer verden over og gøre en reel forskel i forhold til byernes CO2-udledning. Jeg er stolt af, at ARC er med til at gå foran med at udvikle banebrydende klimateknologi”, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

En CO2-reduktion på 500.000 tons svarer desuden til mere end to procent af Danmarks ambitiøse klimamålsætning frem mod 2030.

“Et projekt, som det vi søger om, ligger fuldstændig i tråd med Københavns og resten af landets klima-ambitioner. Samtidig flugter CO2-fangst med anbefalingerne fra både Paris-aftalen og FN’s klimapanel. Derfor føler jeg mig sikker på, at vi med dette projekt har fat i den lange ende i forhold til den grønne omstilling regionalt, nationalt og internationalt,” udtaler ARCs direktør Jacob H. Simonsen, og fortsætter:

“Det er derfor også glædeligt, at regeringen med sin nye grønne forskningspolitik målretter midler til mere forskning i CO2-fangst. Vi har brug for en fokuseret forskningsindsats inden for området, men vi har også brug for regeringens opbakning til projektet”.

Vejen frem

Projektet forventes at kunne stå klar i 2025, hvis regeringen baner vejen med de fornødne rammevilkår. Derudover er projektet afhængigt af støtte, da det er et af de første af sin slags.

ARC ansøger derfor om mellem 0,5-1 mia. kr. i støtte hos EU’s Innovationsfond. Det vil betyde, at 60 procent af udgifterne til etableringen og driften de første ti år vil være finansieret.

Kontakt:

Sune Martin Scheibye, Presseansvarlig ARC, 24600222
Rikke Egelund, Pressechef i Overborgmesterens Sekretariat, 3147 9497

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/amager-bakke-skal-vaere-co2-neutral-i-2025-kaempe-eu-ansogning-pa-vej?releaseId=13601816

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu