ANNONCE

PRM / Amerikansk madbevægelse blev boostet af corona

10. september 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Måltidskasser og hjemmelevering af dagligvarer hittede stort under landets nedlukning, og den amerikanske tendens med nemme og sunde halvfabrikerede produkter ser ud til at forsætte

Pressemeddelelse fra Miss Bagel

Den enes død, den andens brød har været et aktuelt ordsprog i den seneste tid. Mange virksomheder har været hårdt ramt af Danmarks nedlukning, hvor indkøbsturen har være en risikabel affære. Virksomheden RetNemt Måltidskasser har dog haft masser af brød at dele ud af, da efterspørgsel på halvfabrikeret bagværk er vokset.

– Siden dag ét af corona har vi oplevet enorm stor efterspørgsel på vores måltidskasser og en markant voksende interesse for halvfabrikata. Når man ikke lige kan gå til bageren eller synes, man har tid i en travl hverdag til at slå en dej op fra bunden, så er frosne dejprodukter blevet en vigtig tilføjelse til måltiderne. Det må gerne være nemt, men behøver ikke være helt færdiglavet, udtaler Klaus Toft Nørgaard, administrerende direktør for RetNemt Måltidskasser.

DEJlig nem nyhed

En af de virksomheder, som har taget ved lære under den landsdækkende stuearrest, manglen på gær og den stigende efterspørgsel på hjemmeleveret mad, er Danmarks første bagelbageri Miss Bagel. De har lyttet til efterspørgslen og brugt karantænetiden til at lægge nye innovative idéer i ovnen.

– Vi har længe samarbejdet med RetNemt, der på det seneste også har efterspurgt tærte- og pizzadej. Det stille forår har givet os mulighed for at udvikle konceptet “DEJlig Nemt” med fire nye økologiske dej-produkter på frost herunder tærte, pizza, pasta og snobrødsdej, så man blot skal tø dem op, rulle dem ud og ellers bare slippe kreativiteten løs, fortæller Nicole Jul Nielsen, kommunikationschef hos Miss Bagel.

Forbrugstendens startede i USA

Antallet af danskere, der handler dagligvarer online er tredoblet gennem de sidste 10 år viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik. Tendensen udsprang ifølge trendforsker Mads Arlien-Søborg i USA for omring 15 år siden, og har på grund af coronakrisen fået et boost, som ser ud til at give tendensen yderligere vind i sejlende:

– Jeg tror, mange vil fastholde disse handle- og madlavningsmønstre, da det er nemt og bekvemt, og vi selv kan være med et stykke af vejen. Coronakrisen har boostet det yderligere på grund af de begrænsede indkøbsmuligheder, og jeg tror, vi kommer til at se det vokse efter coronakrisen også, forklarer Mads Arlien-Søborg.

Hos RetNemt Måltidkasser har Klaus Toft Nørgaard da også bemærket en stigende bekvemmelighedstendens blandt kunderne og et behov for nemme løsninger til madlavningen – en efterspørgsel han sendte videre til sin leverandør.

– Vi har hen over foråret haft godt gang i dejmaskinen og produceret rigtig meget halvfabrikata – både til måltidskasser og til udvalgte supermarkeder. Så det er klart noget, vi kommer til at arbejde videre med, istemmer Nicole Jul Nielsen.

Kontakt:

Nicole Jul Nielsen,
Marketingschef, Miss Bagel
marketing@missbagel.dk
(+45) 44 22 24 75

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/amerikansk-madbevaegelse-blev-boostet-af-corona?releaseId=13599578

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu