PRM / Angelina Jolie og Bill Gates er verdens mest beundrede mennesker i 2018

12. april 2018 09:51 | Af: Ritzau Info
 

En undersøgelse fra YouGov viser, at den mand, danskerne beundrer mest, er Barack Obama, mens den kvinde, danskerne beundrer mest, er Kronprinsesse Mary.

Pressemeddelelse fra YouGov Denmark

Bill Gates og Angelina Jolie er endnu engang verdens mest beundrede mand og kvinde i YouGovs undersøgelse af, hvilke offentlige personer folk rundt om i verden ser op til.

Teknikpionær og filantrop, Bill Gates, har toppet listen, hver gang YouGov har foretaget undersøgelsen, mens Angelina Jolie har nået førstepladsen i de tre undersøgelser, der har været siden 2015, hvor der blev indført separate kategorier for mænd og kvinder.

I år er undersøgelsen udvidet til 35 lande – det største antal nogensinde – og det betyder, at YouGov har interviewet mere end 37.000 mennesker for at udarbejde listen.

https://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/cumulus_uploads/inlineimage/2018-04-12/World’s Most Admired 2018-01.png” target=”_blank”>https://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/cumulus_uploads/inlineimage/2018-04-12/WMA ranking trump v obama v2.png” alt=”Trump vs Obama”/>

* Grafen inkluderer ikke de lokale personligheder, men kun de 20 personer, som vi har spurgt om globalt.

Resultatet beregnes ud fra en kombination af svar på to spørgsmål – om respondenten overhovedet beundrer personen og herefter, om det er den person, som respondenten beundrer mest. Hvert lands resultat i den globale liste vægtes også i forhold til befolkningens størrelse (beskrives under fuld metodik).

Den mest beundrede person i Danmark

https://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/cumulus_uploads/inlineimage/2018-04-12/World’s-Most-Admired-2018-DK.png” alt=”Den mest beundrede person i Danmark”/>

Den mest beundrede mand i Danmark er Barack Obama, mens Bill Gates må nøjes med en fjerdeplads efter Dalai Lama på tredjepladsen. Kronprins Fredrik er Danmarks næstmest beundrede person. Kronprinsen og Ole Henriksen er de eneste to danskere på listen over de 10 mest beundrede mænd i Danmark.

Kronprinsesse Mary er den mest beundrede kvinde i Danmark foran Michelle Obama og Dronning Margrethe. Der er en del flere danskere på listen over kvinder, som danskerne beundrer mest. Ud over kronprinsessen og dronningen er adskillige politikere kommet med på top 10 – Margrethe Vestager, Inger Støjberg og Johanne Smidt-Nielsen.

Lokale personligheder og fuld metodik

I december indsamlede YouGov åbne nomineringer fra paneldeltagere i 35 lande ved ganske simpelt at spørge dem: “Hvis du tænker på nulevende personer i verden i dag, hvilken person [mand eller kvinde] beundrer du så mest?” Disse nomineringer blev derefter anvendt til at udarbejde en liste over de 20 mænd og 20 kvinder, som fik flest nomineringer, og som blev nomineret i mindst fire lande. Yderligere 10 populære lokale personligheder blev tilføjet til listen i de forskellige lande.

I starten af året anvendte vi herefter listen til at undersøge hver af de 35 lande ved at stille to spørgsmål: “Hvem beundrer du rigtig meget?”, hvor respondenter kunne vælge mellem mange forskellige personligheder baseret på den udarbejdede liste, og “Hvem beundrer du MEST?”, hvor de kun kunne vælge én. Disse to tal blev lagt sammen til en procentdel, som angiver graden af beundring. Ved at stille respondenterne to spørgsmål, kan vi både se bredden (dvs. global udbredelse) og intensiteten i en persons støtte.

Alt i alt gennemførte vi undersøgelser i lande, der tilsammen dækker mere end 2/3 af verdens befolkning. Nogle dele af verden er dog bedre repræsenteret end andre, så vi vægtede den virkning, som nogle lande har på de endelige tal mere og vægtede andre mindre, så de globale tal mere præcist afspejler de overordnede holdninger i verden.

Alle undersøgelser blev foretaget online, og i mange af landene er internettets udbredelse begrænset til, at man kan sige, at eksemplerne kun repræsenterer den del af befolkningen, der er online. I de lande, hvor den del af befolkningen, der er online, er under 60 % af den samlede befolkning, er Brasilien, Kina, Egypten, Indonesien, Mexico, Marokko, Pakistan, Filippinerne, Sydafrika, Thailand og Vietnam.

Kontakt:

Nordic Marketing Manager, PR og Marketing Tove Keldsen tlf.: +45 3142 6154 email: tove.keldsen@yougov.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/angelina-jolie-og-bill-gates-er-verdens-mest-beundrede-mennesker-i-2018?releaseId=12636994

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu