PRM / Antallet af udenlandske medarbejdere på midt- og vestjyske byggepladser fordoblet på fem år

27. november 2018 05:01 | Af: Ritzau Info
 

De seneste fem år er der kommet dobbelt så mange udenlandske medarbejdere på de midt- og vestjyske bygge- og anlægsvirksomheder. Det glæder Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. For som formanden siger, er det en nødvendig udvikling i en tid med fyldte ordrebøger og mangel på medarbejdere.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

På flere og flere midt- og vestjyske byggepladser går danske og udenlandske medarbejdere side om side. Siden 2013 er antallet af udenlandske medarbejdere næsten fordoblet fra 481 i 2013 til 875 i 2017, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

– Lige som i resten af landet kan vi i Midt- og Vestjylland allerede mærke, at vi mangler hænder i bygge- og anlægsbranchen. Derfor er vi afhængige af de udenlandske medarbejdere, der heldigvis forsat kommer til Danmark på trods af lønstigninger i hjemlandene, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

Analysen viser, at de fleste udenlandske medarbejdere fortsat kommer fra de østeuropæiske lande. Selv om lønningerne også er steget markant i blandt andet Polen og Rumænien, er det stadig attraktivt at arbejde i Danmark.

Flere bosætter sig i Danmark
I løbet af de seneste fem år har stadig flere udenlandske medarbejdere valgt at bosætte sig i Danmark. Og i Midt- og Vestjylland bor to ud af tre af de udenlandske medarbejdere i byggeriet nu fast i området.

– Det er altid positivt, når en udenlandsk medarbejder slår sig ned i Danmark. Ikke mindst fordi han eller hun så bidrager til samfundet ved blandt andet at betale skat. Det betyder også, at langt flere melder sig ind i en fagforening, og at de bliver mere stabile medarbejdere, som man tør at satse på, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

En undersøgelse lavet af Tænketanken KRAKA viser, at en udenlandske medarbejder i byggeriet, der slår sig ned i Danmark bidrager med 80.000 kroner i gennemsnit hvert år til den danske statskasse.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen, 40 17 20 67, nh-byg@hotmail.com
Journalist Caroline Schrøder, 29 74 94 44, csc@danskbyggeri.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/antallet-af-udenlandske-medarbejdere-pa-midt–og-vestjyske-byggepladser-fordoblet-pa-fem-ar?releaseId=13564651

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu