ANNONCE

PRM / Arbejdsmarkedet holder skansen

13. december 2019 11:43 | Af: Ritzau Info
 

Der blev knoklet igennem på arbejdsmarkedet i 3. kvartal, viser tal fra Danmarks Statistik. Den private sektor præsterede 0,9 procent flere arbejdstimer end i 2. kvartal. Og byggeriet stemplede ind med en halv procent flere arbejdstimer, når man korrigerer for sæsonudsving. Dansk Byggeri glæder sig over udviklingen.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

– Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og de nye tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at arbejdsmarkedet holdt skansen i 3. kvartal og tilmed gjorde et lille comeback efter en opbremsning i 2. kvartal. Dermed fastholder arbejdsmarkedet positionen som den største solstrålehistorie overhovedet i dansk økonomi, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Han peger på, at efteråret har været præget af international usikkerhed, men at frygten for recession samtidig nok også fra tid til anden er blevet overdrevet.

– Under alle omstændigheder har dansk økonomi en sund grundform, og ikke mindst det private arbejdsmarked bliver ved at levere varen, siger cheføkonomen.

0,5 procent flere arbejdstimer i byggeriet
Ifølge Danmarks Statistik er byggeriet ikke længere den branche med den største vækst i beskæftigelsen.

– Men mindre kan nu også gøre det. En fremgang i de præsterede arbejdstimer på 0,5 procent i 3. kvartal må siges at være et ganske pænt facit, siger Bo Sandberg.

Dansk Byggeri forventer, at beskæftigelsen i byggeriet topper i denne omgang i 2019, hvorefter der sker et forhåbentlig udramatisk fald i beskæftigelsen fra et højt niveau i 2020.

– Med andre ord en blød landing i byggeri og anlæg, hvilket de nye tal fra arbejdstidsregnskabet bestemt også peger i retning af, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Når Dansk Byggeri generelt forventer faldende byggebeskæftigelse i 2020, skyldes det dels et hul i markedet for veje og jernbaner, samt at boligbyggeriet i de store byer er ved at have nået toppen.

Kontakt:

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressemedarbejder Sarah Meier, sam@danskbyggeri.dk, telefon 28 93 43 94

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/arbejdsmarkedet-holder-skansen?releaseId=13585091

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu