ANNONCE

PRM / Ase: Drop kommune- og revisorkrav i hjælpepakker efter nedlukning i 38 kommuner

7. december 2020 13:53 | Af: Ritzau Info
 

Gør hjælpepakkerne landsdækkende og drop det generelle revisionskrav på kompensationsordningen for faste omkostninger. Sådan lyder opfordringen fra Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase efter udmeldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S) om nye covid19-restriktioner i 38 kommuner.

Pressemeddelelse fra Ase

Da regeringen først i november lukkede syv nordjyske kommuner ned, lagde den op til, at kommunegrænserne også blev afgørende for, om virksomhederne kunne søge om økonomisk kompensation. Det skabte stor usikkerhed blandt virksomheder, der blev ramt af restriktionerne, selv om de lå uden for de berørte kommuner.

“I lyset af de omfattende restriktioner, hvor nogle erhverv lukkes helt ned, er det afgørende ikke at gentage de fejl og det bureaukratiske bøvl, som har gjort det besværligt for virksomhederne at gøre brug af ordningerne. Ligesom virus ikke kender kommunegrænser, gør markedet det heller ikke. Selvstændige erhvervsdrivende kan sagtens blive ramt af Covid19-restriktionerne, selv om deres virksomhed ikke er hjemhørende i en af de nedlukkede kommuner,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Samtidig opfordrer han kraftigt til, at der indføres en bagatelgrænse for, hvornår der skal en revisorpåtegning på ansøgninger om kompensation for faste omkostninger. Her har det vist sig, at revisorerne i forhold til ansøgninger for mindre beløb fik større udnytte af ordningen end de virksomheder, den var tiltænkt.

“Revisorkravet betød, at mange selvstændige erhvervsdrivende helt opgav at søge om kompensation, fordi det ganske enkelt blev for dyrt og besværligt. Mange frygtede at komme til at hænge på en større revisorregning, hvis deres ansøgning blev afvist. Her er det vigtigt at få proportionerne på plads. Hensigten med hjælpepakkerne bør være at komme ramte virksomheder til undsætning – ikke at forgylde revisorerne,” siger Karsten Mølgaard Jensen.


Kontakt:

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ase-drop-kommune–og-revisorkrav-i-hjaelpepakker-efter-nedlukning-i-38-kommuner?releaseId=13605781

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu