ANNONCE

PRM / Ase: Ny dagpengemulighed sikrer dynamisk arbejdsmarked

15. juni 2020 09:42 | Af: Ritzau Info
 

Et glædeligt og vigtigt skridt på vejen mod større økonomisk tryghed for selvstændige erhvervsdrivende. Sådan betegner Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase sommerpakkens nye muligheder for, at selvstændige kan få ret til dagpenge uden 12 måneders forudgående a-kassemedlemsskab samt åbningen for, at det i tvangslukkede erhverv kan ske uden, at virksomheden skal ophøre.

Pressemeddelelse fra Ase

“Corona-perioden har været helt ekstraordinær for landets virksomheder, og mange går en usikker fremtid i møde. Derfor er det afgørende, at det økonomiske sikkerhedsnet er så finmasket, at den enkelte ikke behøver at frygte helt at miste sit forsørgelsesgrundlag. Samtidig er det med til at fastholde et dynamisk arbejdsmarked, jo flere, der selv forsikrer sig mod ledighed,” siger Karsten Mølgaard Jensen, der også gerne så samme mulighed indført for lønmodtagere.

Netop ligestilling mellem lønmodtagere og selvstændige i såvel a-kassesystemet som hjælpepakkerne bør være et grundlæggende princip, pointerer Karsten Mølgaard Jensen. Konkret undrer han sig over, at hjælpepakkerne til selvstændige udfases 8. august, mens lønkompensationsordningen er forlænget til 29. august.

“Corona skelner ikke mellem selvstændige og lønmodtagere. Alligevel har det kendetegnet hele forløbet under Covid19, at lønmodtagerne har haft politisk førsteprioritet, mens forholdene for landets mindste virksomheder først efterfølgende har fået politikernes opmærksomhed, ” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Kontakt:

For yderligere oplysninger kontakt:

Karsten Mølgaard Jensen, adm. dir: 40130897

Troels Krog, chef for Politik og Presse: 21359026

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ase-ny-dagpengemulighed-sikrer-dynamisk-arbejdsmarked?releaseId=13595172

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu