PRM / Attraktivt at studere i Odense

2. juli 2019 07:45 | Af: Ritzau Info
 
Del:

Når de studerende på fredag skal vælge uddannelse, er det ikke kun valget af studie, der har betydning. Både karaktersnit og økonomi har også betydning for valget af studieby.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Akutbolig.dk har undersøgt huslejen på boliger i de danske studiebyer og beregnet hvor store besparelser, der er ved at vælge at bosætte sig i en anden by end København. Undersøgelsen er baseret på data om 13.280 lejeboliger i studiebyerne, der har været annonceret ledige i løbet af de seneste fire måneder eller i samme periode sidste år.

Se hele undersøgelsen her

Stort udvalg af uddannelser

Ligesom København og Aarhus, er Odense samlingspunkt for mange af de populære uddannelser, såsom medicin og psykologi, som er nogle af de mest søgte uddannelser i Danmark. Ikke nok med at karaktergennemsnittet for disse uddannelser ofte er lavere i Odense, og chancen for at komme ind er større, så er det også både billigere og lettere at finde en lejebolig i byen.

Så billigt er det at bo i Odense

I Odense ligger den gennemsnitlige månedlige husleje, for en bolig på 40 kvadratmeter, på 4.062 kr. Med en husleje i denne prisklasse, løber den årlige besparelse ved at studere i Odense, frem for København, op i 25.483 kr. På en studietid på fem år er der derfor mange penge at hente ved at bosætte sig i Odense. Sammenlignet med København vil studerende nemlig kunne spare hele 127.415 kr. på fem års studietid. Dette vil frigive penge til andre fornøjelser og dermed være medvirkende til en bedre studietid. Det er derfor værd at overveje, om valget af studieby skulle falde på Odense inden ansøgningsfristen på fredag.

Kontakt:

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/attraktivt-at-studere-i-odense?releaseId=13576082

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu