ANNONCE

PRM / Både børn og voksne kan få en god hverdag udenfor – trods pollenallergi

17. april 2020 08:49 | Af: Ritzau Info
 

Børn og voksne i skoler og daginstitutioner skal tilbringe mere tid udendørs end tidligere. Langt de fleste med pollenallergi kan komme til at trives med den nye hverdag, selvom pollensæsonen er godt i gang.

Pressemeddelelse fra Astma-Allergi Danmark

Mange skoleelever, institutionsbørn, pædagoger, lærere og dagplejere skal ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer være mere udendørs for at mindske spredningen af corona-virus i forbindelse med genåbning.

Men har man et barn med pollenallergi, kan mere tid udenfor give barnet generende symptomer i dagens løb, når fx pollenniveauerne er i top midt på dagen. Pollenallergi giver bl.a. symptomer som høfeber, hvor barnet nyser, næsen løber og øjnene klør.

Pædagoger og lærere med pollenallergi og høfeber kan på samme måde føle sig hæmmede af nys, kløe og løbende næser.

Det er derfor meget vigtigt at være velbehandlet for sin pollenallergi, så der kan leges og læres frit på legepladserne rundt omkring i landet. Det gælder både for børn og voksne.

Prøv dig frem

Flere af Astma-Allergi Danmarks medlemmer kontakter den telefoniske rådgivning for at få vejledning i øjeblikket. For at behandle høfeber bedst muligt, er det ofte nødvendigt, at man prøver sig frem. Mængden af medicin, og hvilket præparat der virker bedst, er nemlig forskelligt fra person til person.

Vi oplever, at mange ikke er klar over, at man kan forsøge sig med andre præparater end det, man fik udskrevet i første omgang, eller supplere med øjendråber eller næsespray. Man bør sammen med lægen finde den behandling, der hjælper på ens egne eller ens barns symptomer og giver færrest bivirkninger.

De fleste mennesker med høfeber kan stort set undgå symptomer ved optimal behandling.

Brug Astma-Allergi Danmarks pollenservices til at optimere din behandling

Astma-Allergi Danmark, som er organisationen bag pollentællingerne i Danmark, tilbyder en række af services, der gør livet nemmere for de danske pollenallergikere.

En dagbog over pollental og symptomer kan give et overblik over, hvordan man bliver påvirket af allergien. Det kan sammen med en samtale med patienten hjælpe lægen til at nå frem til den rigtige behandling. Med den smarte dagbogsfunktion i Astma-Allergi Danmarks gratis app Dagens Pollental (link: https://hoefeber.astma-allergi.dk/ditmobilepollental) er det nemt at danne sig et overblik.

Man kan også vælge at modtage de daglige pollental og -varslinger sammen med gode råd i mailbakken med Dagens Pollenmail, og man kan følge sæsonens forløb med de interaktive pollengrafer. Find alle pollenservices fra Astma-Allergi Danmark her: https://hoefeber.astma-allergi.dk/hoefeber/pollen.

Høfeber eller corona-symptomer?

Det kan desuden være svært at skelne mellem, om ens symptomer skyldes COVID-19 eller høfeber.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om man er ramt af høfeber eller forkølelse med corona – men det er vigtigt at huske, at man både kan være ramt af høfeber og COVID-19 samtidig.

Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Og altid rådføre sig med lægen, hvis man er i tvivl om symptomer og forholdsregler.

Følgende tommelfingerregler kan indikere, om man er ramt af høfeber eller COVID-19:

· Virker din sædvanlige behandling mod høfeber – fx næsespray, øjendråber og antihistamintabletter, så du er symptomfri eller næsten symptomfri? Så er du sandsynligvis ikke ramt af COVID-19.

· Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart snot, tyder det på høfeber. Snot er dog altid hvidt og klart i de første dage af en forkølelse, så du skal være særlig opmærksom, hvis snottet ændrer farve.

· Mange – men ikke alle – som rammes af COVID-19, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber, som til gengæld ofte giver kløe i øjne og næse.

Pas også på lungerne

Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at symptomer fra næsen kan påvirke luftvejene og give eller forværre astma. Oplever man symptomer fra lungerne, som hoste, åndenød eller vejrtrækningsbesvær, så bør man kontakte lægen.

Hvis man har astma, er det også vigtigt, at den er velbehandlet. For astmapatienter vil det ofte give et lettere sygdomsforløb, hvis de er velbehandlet, inden de rammes af virus. Det gælder både ved corona-virus og ved alle andre infektioner.

Rådgivningen har udvidede åbningstider på grund af corona-situationen

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning holder sig fuldt opdaterede på corona-situationen, og sidder klar til at besvare spørgsmål relaterede til allergi, høfeber, eksem og astma. De kan kontaktes på telefon 43 43 42 99 alle hverdage, og har i øjeblikket udvidet åbningstiden til 9-14 samt onsdag 16-18.

Kontakt:

For yderligere information, kontakt vicedirektør Anne Holm Hansen, telefon: 20 82 25 76

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bade-born-og-voksne-kan-fa-en-god-hverdag-udenfor-trods-pollenallergi?releaseId=13591920

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu