ANNONCE

PRM / Babysut, der måler temperatur, klar til online landsfinale i opfinderkonkurrencen Edison

18. november 2020 21:19 | Af: Ritzau Info
 

66 elever fra 6. og 7. klasse i Næstved sidder klar til at præsentere deres nytænkende ideer til en bedre hverdag i fremtiden. I alt 15 grupper får chancen for at møde dommere ved Danish Entreprenurship Festival, som i år foregår virtuelt torsdag 19. november. Ideerne spænder bredt, og det bliver spændende at se, om det bliver vindmøllerne med solceller, eller pantsystemet til poser, der giver babysutten kamp til stregen i kapløbet om årets bedste idé.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune

Landsfinalen i Edison afvikles af Fonden for Entreprenørskab torsdag d. 19. november og de 15 grupper fra Næstved skal hver præsentere to gange for dommere i virtuelle dommerrum. Årets konkurrencetema er “Min hverdag i fremtiden”. De 15 grupper fra Næstved vandt blandt ialt 500 elever, som dystede i Næstved Kommunes lokalfinale i begyndelen af november. Grupperne kommer fra Susåskolen, Kobberbakkeskolen, Ellebækskolen og Lille Næstved Skole, og de er forberedt til tænderne, efter de som præmie har fået ekstra sparring fra unge lokale iværksættere, der driver iværksætter-inkubatormiljøet REMISEN i Næstved.

15 fantastiske ideer fra elever

Held og lykke til:

– “Recycling of bags” og “The Eddies” med deres to forskellige bud på pantløsninger til plastikposer

-“The Green World” med app’en der kombinerer gamification med skraldeindsamling

– “Bright Idea” med solceller til opsætning på vindmøller

– “Shorty” med cykelchippen, der advarer højresvingende køretøjer mod cyklister i farezonen

– “Tyggegummityggerne” med deres CO2 park

– “FORZA” med deres robot til indsamling af skrald i søer og åer

– “Barvi-scanner” med scanneren, der viser virus og bakterier på personer

– “Los Intelligente” med en vest der beskytter mod faldskader

– “Team Nugget” med deres fast free food kæde med fokus på dyrevelfærd

– “Earth” med fremtidens elektroniske skolebord, hvor alle bøger og materialer ligger integreret i bordet

– “Mace” med deres skralderobot til offentlige pladser og togstationer

– “Trash” med ny hjemmeside, der får folk til at samle skrald

– “DB-tracker” med app’en der fortæller dig, hvor din bus befinder sig

– “Team Baby” med sutten, der både kan måle temperatur og indikerer om dit barn har ondt.

Et særligt år
Ved lokalfinalen i Næstved udtrykte dommerne igen i år deres beundring over, hvor dygtige eleverne er til at definere udfordringer og udvikle løsninger, som de præsenterer flot.

– I år har det været ekstra nervepirrende, fordi hele planlægningen har været hyperkompleks, og fordi vi aldrig kunne vide om nogen blev sendt hjem i karantæne lige før afvikling. Jeg var hele tiden i tæt dialog med dommere og skoler, og det har været helt fantastisk at mærke, hvordan viljen til at gennemføre har banet vejen for, at vi sammen har fundet den løsning, der gjorde det muligt at afvikle lokalfinalen med dommere og elever i direkte dialog med fysisk tilstedeværelse. Dommerne roser eleverne til skyerne for deres spændende ideer, deres velforberedte præsentationer samt deres brændende engagement for at gøre en forskel i virkeligheden. I Edison-projektet træner eleverne at se muligheder og udvikle nye og bedre måder at løse opgaver eller udfordringer på i tæt samspil med deres omverden. Det er kompetencer, der er brug for i fremtiden, lyder det fra Anne Bach Nielsen, som er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune.

Eleverne selv siger, at det bedste ved Edison er, at de får lov til at arbejde med deres egne ideer og løse rigtige problemer, og at den vigtigste læring er, at man får tro på sig selv, lærer at lytte til hinanden, at man aldrig skal give op, at man skal undersøge for at kunne realisere, at man altid skal kæmpe videre og at alting kan lykkes, hvis man samarbejder.

Landsfinalen i Edison afvikles d. 19. november med live-streaming af åbningsceremoni kl. 09.00 fra http://danishentrepreneurshipfestival.ffe-ye.dk/se-med-live-her og med kåring af vindere “live” samme sted kl. 14.00

Kontakt:

Pædagogisk konsulent Anne Bach Nielsen, 61 77 33 43

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/babysut-der-maler-temperatur-klar-til-online-landsfinale-i-opfinderkonkurrencen-edison?releaseId=13604622

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu