ANNONCE

PRM / Bæredygtig pædagogik – udfordringer og muligheder på daginstitutionsområdet

5. marts 2020 11:00 | Af: Ritzau Info
 

Hvordan kan vi skabe en bedre og mere bæredygtig verden? Blandt politikere, i medierne og blandt borgere er det et af tidens mest presserende spørgsmål. Også på daginstitutionsområdet er der en markant interesse for at drøfte og iværksætte initiativer, der kan skabe en mere bæredygtig verden for landets yngste medborgere lige fra maden til pædagogikken. Det sættes der fokus på ved en konference 28. april i Aarhus.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Arts

I den styrkede pædagogiske læreplan er bæredygtighed et centralt fokuspunkt. Det pædagogiske læringsmiljø skal give børnene mulighed for at opleve menneskets forbundethed med naturen, samt give børnene en begyndende forståelse for betydningen af en bæredygtig udvikling.

Hvilke implikationer har bestræbelsen mod en mere bæredygtig udvikling for uddannelsen af pædagoger, dagtilbudsledelse, læringsmiljøet, voksen-barn samspillet og – ikke mindst – børnenes dannelse og trivsel?

Det sættes der fokus på ved konferencen “Bæredygtig pædagogik – udfordringer og muligheder på daginstitutionsområdet” den 28. april i Aarhus.

På konferencen vil en række pædagogiske forskere, beslutningstagere fra kommunerne og praktikere fra institutionerne og pædagoguddannelserne give deres svar på de spørgsmål og på mange flere. Målet er at bidrage til gensidig inspiration og ideudvikling. Drøftelserne på konferencen vil munde ud i en udgivelse på Akademisk Forlag om bæredygtig pædagogik på 0-6 års området, som deltagerne således bidrager til.

Konferencen henvender sig til alle med interesse for små børns institutionsliv: Studerende, pædagoger, medhjælpere, dagplejere, pædagogiske konsulenter, ledere, politikere, ansatte på professionshøjskoler og i faglige organisationer.

Arrangører er VIA University College, Nationalt Center for Skoleforskning og DPU, Aarhus Universitet

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/baeredygtig-paedagogik—udfordringer-og-muligheder-pa-daginstitutionsomradet?releaseId=13589435

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu