ANNONCE

PRM / Bæredygtigt landbrug vil give professor mundkurv på. Nu går Akademikerne og Dansk Magisterforening ind i sagen

9. marts 2020 13:49 | Af: Ritzau Info
 

Hovedorganisationen Akademikerne og Dansk Magisterforening går ind i sagen, som Bæredygtigt Landbrug har anlagt mod professor Stiig Markager, Aarhus Universitet. I sagen hævder Bæredygtigt Landbrug, at Stiig Markager har gjort sig skyldig i ærekrænkelse efter at have udtalt sig kritisk om landbrugets kvælstofudledning.

Pressemeddelelse fra Akademikerne

Stiig Markager har ytringsfrihed. Desuden har han pligt til at dele sin viden med samfundet. Akademikerne og Dansk Magisterforening er derfor dybt forundrede over Bæredygtigt Landbrugs sagsanlæg.

Formand for Akademikerne Lars Qvistgaard udtaler: “Det er svært at komme i tanke om fortilfælde, hvor en interesseorganisation har skredet ind med sagsanlæg over for forskere, hvis faglige synspunkter ikke passede den. Vi ser fra Akademikernes side med største alvor på sagen”.

Formand for Dansk Magisterforening Camilla Gregersen udtaler, at “det i højeste grad vil være en glidebane, hvis forskere, der udøver deres faglige ytringsfrihed, skal kunne hives i retten, så domstolene kan give dem mundkurv på.”

Formand for Akademikernes Udvalg til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde Morten Rosenmeier udtaler: “Det er vigtigt, at forskere kan deltage i den offentlige debat uden at skulle trækkes i retten af interesseorganisationer. Jeg er meget bekymret over Bæredygtigt Landbrugs adfærd i sagen her”.

Akademikerne og Dansk Magisterforening ser sagen som yderst principiel for alle danske forskere. De har derfor bedt Retten i Hillerød om at blive parter i sagen på Stiig Markagers side. Retten i Hillerød har nu imødekommet anmodningen.

For nærmere oplysninger kontakt

Lars Qvistgaard, formand, Akademikerne

T: 21 47 26 86

M: lqv@ac.dk

Camilla Gregersen, formand, Dansk Magisterforening

T: 27 12 92 33

M: cg@dm.dk

Morten Rosenmeier, formand, Udvalget for Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA)

T: 20 34 08 87

M: morten.rosenmeier@jur.ku.dk

Kontakt:

Chefkonsulent Jens Alkjær tlf.: 2249 5856 email: jal@ac.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/baeredygtigt-landbrug-vil-give-professor-mundkurv-pa-nu-gar-akademikerne-og-dansk-magisterforening-ind-i-sagen?releaseId=13589682

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu