ANNONCE

PRM / Bæredygtigt rustfrit stål passer på hjertestartere i danskproducerede superskabe

2. december 2019 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Bæredygtighed og miljøvenlighed bliver stadig vigtigere konkurrenceparametre for producenter, der ønsker at sikre sig de bedst mulige forudsætninger for at afsætte deres produkter på så mange markeder som muligt.

Pressemeddelelse fra Lemvigh-Müller A/S

Claus Andersen, indehaver af underleverandørvirksomheden Claus Andersen Rustfri Stål, var overbevist om sin idés bæredygtighed, da han besluttede at satse målrettet på at udvikle og markedsføre et udendørs skab til opbevaring og beskyttelse af hjertestartere, så det livreddende udstyr kan holdes funktionsdygtigt i næsten ethvert tænkeligt klima.

Han var lige så overbevist om, at produktet målt på enhver parameter skulle være i stand til at konkurrere på et globalt marked. Det betød, at bæredygtighed i materialevalg og produktionsmetoder samt social ansvarlighed skulle være på plads og kunne dokumenteres. Ud over det skulle udførelse og tekniske egenskaber være i topklasse og produktionen absolut rationel.

Testede selv kvaliteter
Claus Andersen testede selv en række mulige rustfrie stålkvaliteter i sin virksomhed, hvor godt 60 ansatte udvikler, konstruerer og bygger specialinventar til storkøkkener og skibe samt udfører underleverandørarbejde efter kundespecifikationer. Valget faldt på den finske producent Outokumpus rustfrie kvalitet EN 1.4521 i en glat, bejdset udførelse. Det krom- og molybdæn-legerede materiale udmærker sig blandt ved en god modstandsdygtighed mod tilsmudsning, forudsat at det ved udendørs brug monteres helt uden overdækning.

Det valg er helt i tråd med en generel tendens til øget fokus på bæredygtighed og mindst mulig påvirkning af miljøet, konstaterer Allan Wehner, afdelingschef for salg af rustfrit stål hos Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller.

Kontrol over hele værdikæden
På det punkt står Outokumpu stærkt, fordi producenten selv har kontrol over hele værdikæden fra råstofudvinding til færdigt rustfrit stål.

“Dokumenteret bæredygtighed og miljøfokus er blevet en reel konkurrenceparameter, og rustfrit stål står stærkt, fordi det er et af de mest genanvendelige materialer overhovedet,” siger Allan Wehner.

Høj andel af genbrugsmateriale
Han peger på, at rustfrit stål fra Outokumpu har markedets højeste andel af genbrugsmateriale, og at producenten fortsat arbejder på at løfte andelen yderligere.

“Isoleret set er en høj andel af genbrugsmateriale i produktionen det, der bidrager mest til at reducere miljøbelastning og bevare naturressourcer. Derfor virker Outokumpus initiativ ikke kun for virksomheden selv, men for alle der bruger rustfrit stål fra Outokumpu,” siger Allan Wehner.

Forudsigelige egenskaber vigtige
Men miljøvenlighed gør det ikke alene i Claus Andersens travle virksomhed, hvor produktionen af hjertestarterskabe ikke må stå i vejen for kundeopgaver. Rustfrit stål i Outokumpus EN 1.4521-kvalitet udmærker sig også ved stabile og forudsigelige egenskaber under bearbejdning. Det er afgørende, for med en laserskæremaskine, som kører i toholdsdrift, er der ikke plads til forsinkende bearbejdningsudfordringer.

“Spændinger, der udløses i forbindelse med bearbejdning, er en af vores helt store udfordringer, og hvis materialeegenskaberne ikke er præcise, skal der nogle gange kun en mindre påvirkning til, før en plade slår sig. Det koster på effektiviteten og kan hurtigt æde en besparelse på materialeprisen op,” siger Claus Andersen.

Merpris opvejes af fordele
Præcise rustfrie stålkvaliteter som Outokumpu EN 1.4521 er en smule dyrere i indkøb end markedets billigste produkter. Men problemfri bearbejdning, sikkerhed for god overfladefinish og en mindre volatil pris på grund af fraværet af nikkel i legeringen opvejer merprisen, mener han.

“Det betyder, at jeg kan afgive tilbud på partier af hjertestarterskabe med større sikkerhed for min indtjening,” siger Claus Andersen.

Arbejder på eksport
Claus Andersen afsætter primært sine hjertestarterskabe herhjemme, men arbejder aktuelt på at etablere en eksport, i første omgang til Tyskland. De øvrige skandinaviske lande er også på ønskelisten for nye markeder, og Claus Andersen har allerede udviklet en særlig polarversion, der er funktionstestet ned til minus 43° C for at sikre problemfri drift, også under hårde nordskandinaviske forhold.

Læs om rustfrit stål fra Lemvigh-Müller her.

Kontakt:

Kommunikationsmedarbejder Kim Betak Pedersen tlf.: 3695 5352 / 2169 3530 email: kibp@lemu.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/baeredygtigt-rustfrit-stal-passer-pa-hjertestartere-i-danskproducerede-superskabe?releaseId=13583674

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu