ANNONCE

PRM / Bank Norwegian lancerer kontaktløst mikrokort

9. juli 2020 13:24 | Af: Ritzau Info
 

Kortet er på størrelse med et SIM-kort, og sættes ind i det medfølgende silikonearmbånd. Bank Norwegian lancerer samtidig Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay.

Pressemeddelelse fra Dinero

Som betalingskort flest i 2020, er Bank Norwegians mikrokort kontaktløst, og du kan dermed bruge kortet ved alle terminaler, der godtager dette.

– Ved mindre beløb bliver man med jævne mellemrum bedt om at indtaste PIN-kode, mens man ved køb over 350 kroner altid vil blive bedt om at indtaste PIN-kode. Sammen med mikrokortet, medfølger der et silikonearmbånd, som man putter mikrokortet ind i, forklarer leder for kommunikation og samfundskontakt i Bank Norwegian, Kai-Morten Terning til Credi.dk.

Terning oplyser, at bankens kreditkortkunder kan bestille mikrokortet fra d. 2. juli, og at det er muligt at tilkøbe andre armbånd hvis man ønsker dette.

Har du ikke kreditkortet i dag, må du først ansøge om Bank Norwegian Visa kreditkort hvorefter du kan bestille mikrokortet.

Vandtæt betalingskort

– Ja, mikrokortet tåler vand, svarer Terning på spørgsmålet om kortet er vandtæt.

– Det kan eksempelvis være praktisk at tage mikrokortet på armen, når du skal på stranden og lade pengepungen blive hjemme tilføjer Terning.

Almindelige betalingskort kan nemt blive ødelagt, hvis de kommer i kontakt med vand. Og selvom flere telefoner er både vandafvisende og vandtætte, er det at gå mellem strand, vandet og iskiosken med telefonen i hånden ikke altid det mest bekvemme.

– I løbet af de sidste par år er der sket en stor udvikling inden for betalingsområdet. Udover lanceringen af forskellige Wallets, tror vi, at det kontaktløse mikrokort bidrager til at gøre Norwegian-kortet mere relevant og tilgængeligt for de fleste kunder. Det at kunne have betalingskortet på hånden eller i telefonen, kan i mange tilfælde være utrolig praktisk, siger Terning.

Han tilføjer at ca. 45 procent af transaktionerne med Norwegian-kortet i dag er kontaktløse. Bank Norwegians mikrokort har desuden alle de samme fordele, som du får med det almindelige plastikkort.

– Det er gebyrfrit at bestille mikrokortet, og man optjener CashPoints på nøjagtig samme måde, som hvis man bruger det almindelige Norwegian-kortet. Man har også de samme fordele og forbrugerrettigheder, som ved brug af kreditkortet.

Lancerer Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay

Samtidig med at Bank Norwegian lancerer mikrokortet, føjer de sig også i rækken af banker, som tilbyder alternative betalingsløsninger. Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay vil fra og med 2. juli være tilgængeligt for bankens kunder.

Google Pay kan bruges på udvalgte Android-gadgets som smartphones og Googles “Wear OS”, hvorpå henholdsvis Fitbit Pay og Garmin Pay fungerer på udvalgte Fitbit- og Garmin-smartwatches.

– Samtidig med at vi lancerer det kontaktløse mikrokort, lancerer vi også Google Pay, Fitbit Pay og Garmin Pay. Mikrokortet kan være et fint alternativ til de kunder, som ikke har et smartwatch eller en mobiltelefon fra udbyderne, som vi i første omgang lancerer sammen med.

Apple Pay udebliver tilsyneladende fra udbyderlisten.

Pr. 31. december 2019 havde Bank Norwegian totalt 1,256 millioner kortkunder i Norden. 589 000 af disse er i Norge, 408 000 i Sverige, 99 000 i Danmark og 160 000 i Finland.

Webstedet Dinero.no omtalte først nyhederne.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bank-norwegian-lancerer-kontaktlost-mikrokort?releaseId=13596760

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu