PRM / Bedre kommunal service til erhvervslivet i København

30. maj 2018 13:53 | Af: Ritzau Info
 

Anbefalingerne til forbedrede vilkår for erhvervslivet i København er præsenteret for erhvervslivet 30. maj, og overborgmester Frank Jensen lover fuld tilslutning til anbefalingerne og slår fast, at kommunen skal gå fra en myndigheds- til en servicekultur. Det ser Dansk Byggeri frem til.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Københavns Borgerrepræsentation nedsatte i forbindelse med budgetaftalen for 2018 en taskforce, der skulle give anbefalinger til forbedrede vilkår for erhvervslivet i Københavns Kommune. Taskforcen kommer med i alt 37 konkrete anbefalinger, der alle er relevante for det erhvervsliv i København, der sukker efter bedre rammevilkår.

Men tidligere taskforces har peget på en række af de samme områder, uden der er sket synderlige fremskridt i kommunen.

Vigtigt for Dansk Byggeri Hovedstaden er derfor, at overborgmester Frank Jensen lover fuld tilslutning til anbefalingerne. Det er også vigtigt, at han vil arbejde for, at de øvrige borgmesterområder udarbejder pejlemærker med målsætninger og opfølgning på de anbefalinger, de hver især skal arbejde med.

Vi skal have en servicekultur

– Der er behov for et gearskifte, så det er godt at konstatere den politiske opbakning. Hovedindsatsen bliver at sætte fokus på en ændring i administrationen siger Mads Raaschou, formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.

– Kommunen skal gå fra en myndigheds- til en servicekultur, så samarbejdet med erhvervslivet kommer i fokus. Det er godt og nødvendigt, at det kommer til at gennemsyre hele organisationen.

Dansk Byggeri deltager gerne i dialog

Anbefalingerne peger på, at der skal gøres noget afgørende for at forbedre sagsbehandlingen af byggesager Udliciteringen af kommunale opgaver skal øges og sættes i system, og der skal være et bedre samarbejde om at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne.

– Det er vigtige indsatsområder for bygge- og anlægsbranchen, men det er også alle områder, vi har løbende dialog med kommunen om. Så nu glæder vi os til at følge udviklingen, og vi deltager gerne i dialog om en konkretisering af anbefalingerne – herunder også om fremkommelighed i byen og forsøg med parkeringspladser reserveret til erhvervsvirksomheder, siger Mads Raaschou.

Dansk Byggeri Hovedstaden tager den første dialog med borgmestrene på et møde 11. juni.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Hovedstaden Mads Raaschou, telefon 28 44 00 88, mads@raaschou.as
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Hovedstaden Niels Tolstrup, telefon 20 65 98 40, nth@danskbyggeri.dk
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69, kas@danskbyggeri.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bedre-kommunal-service-til-erhvervslivet-i-kobenhavn?releaseId=12949045

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu