ANNONCE

PRM / Besættelsestiden i Holbæk Amt

30. marts 2020 14:05 | Af: Ritzau Info
 

Museum Vestsjælland og forlaget Turbine udgiver i samarbejde bogen “Et Danmark i splid med sig selv.” En bog, med skildringer af besættelsestiden, som den tog sig ud for helt almindelige danskere uden politisk indflydelse.

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

Da tyskerne besatte Danmark under Anden Verdenskrig, fik regeringens beslutning om at samarbejde med tyskerne stor indflydelse for civile indbyggere, der måtte vælge mellem at være lovlydige og leve i fred og ro, eller kaste sig ind i kampen. Enten ved at gå med tyskerne som østfrontfrivillige eller at slutte sig aktivt til dem, der kæmpede for at sende tyskerne på porten.

Holbæk Kaserne husede indtil den 29. august 1943 en stor del af den danske hær, og Isefjorden var øvelsesområde for den danske flåde. Så krigen var en del af livet for mange mennesker i Holbæk Amt. Og de beslutninger, der blev truffet af regeringen kunne ikke nødvendigvis tilpasses hverken hverdag eller værdier hos den almindelige borger, der stod midt i konflikten.

En boggruppe bestående af Peter Blumensaadt, Henning Lindhardt, Gudrun Lund og Dan Ch. Christensen som pennefører har i flere år lavet grundig research og arbejdet sig gennem et stort kildemateriale i deres bestræbelser på at lave et grundigt værk om alle aspekter ved de fem forbandede år, hvor Danmark var besat.

Bogen tager læserne med hele vejen rundt om alt fra hverdagslivet til sabotageaktioner og våbenmodtagelser. Likvideringer og retsopgør beskrives også. Medlemmer af Frikorps Danmark, der tog til Østfronten med regeringens velsignelse, men blev dømt for landsforræderi, da de kom hjem. Frihedskæmpere, der modtog illegale våben fra de allierede og sprængte danske virksomheder i luften, blev hyldet som helte efter befrielsen. Danmark var i splid med sig selv, og de, der levede midt i det, der i dag er en central del af vores historie, traf alle sammen valg, der fik konsekvenser, som de ikke nødvendigvis kunne forudse.

Fakta om bogen:

Titel: Et Danmark i splid med sig selv – Holbæk Amt besat og befriet
Forfatter: Dan Ch. Christensen
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740662191
Sidetal: 624 sider
Vejl. pris: 349,95 kr.
Udkommer d. 31. marts 2020


Bogen købes hos boghandleren, på museets hjemmeside www.vestmuseum.dk, samt i Museum Vestsjællands Butikker, når de igen er åbne efter Corona-epidemien.

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/besaettelsestiden-i-holbaek-amt?releaseId=13590894

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu