ANNONCE

PRM / Beskæftigelsen i installationsbranchen nåede toppen – men snart går det hurtigt nedad

24. april 2020 08:57 | Af: Ritzau Info
 

Installationsbranchen stod stærkt med godt 48.000 beskæftigede, lige inden coronakrisen ramte. Men allerede nu begynder udviklingen i beskæftigelsen at vende den forkerte vej.

Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Nye tal fra Danmarks Statistik over byggebeskæftigelsen understreger, at økonomien var stærk i installationsbranchen i årets begyndelse. Branchen var i fuld sving og holdt rekordniveauet på ca. 30.000 beskæftigede hos elinstallationsvirksomhederne, mens man hos vvs- og blikkenslagervirksomhederne havde den højeste beskæftigelse på ca. 18.000 i et første kvartal siden 2008.

“2020 startede som en bragende succes på beskæftigelsesparametrene i installationsbranchen, men desværre bliver glæden nok ret kort,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne og fortsætter:

“Tallene er indsamlet, før statsministerens pressemøde 11. marts, hvor hun delvist lukkede landet, og derfor forventer jeg et fald næste gang, vi ser tal fra Danmarks Statistik,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Og der er tilsyneladende grund til bekymring. Ca. 46.000 flere har meldt sig i ledighedskøen, siden coronaepidemien fik fat i Danmark. Og også hos a-kasserne i installationsbranchen ser man flere ledige. Her viser de seneste tal, at arbejdsløsheden blandt elektrikere er steget til knap 2 procent i marts måned opgjort som fuldtidsledige mod 1,3 procent på samme tidspunkt sidste år. Hos vvs’erne ligger ledigheden nu på 3,5 procent.

“Niveauet er det højeste længe, og det er vel og mærket for en periode, hvor første halvdel af måneden var helt normal. Det tyder på, at beskæftigelsestallene vil falde fremover, selvom regeringen har taget mange gode initiativer i form af eksempelvis lønkompensation,” siger Maria Schougaard Berntsen.

“For at undgå, at vi ikke bare rutsjer ustoppeligt ned fra den beskæftigelsesmæssige top, er det afgørende, at vi også begynder at se på, hvordan vi får gang i økonomien igen. Her er det vigtigt at tage fat på nogle af de opgaver, der alligevel skulle løses – for eksempel den grønne omstilling,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Kontakt:

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/beskaeftigelsen-i-installationsbranchen-naede-toppen-men-snart-gar-det-hurtigt-nedad?releaseId=13592294

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu