ANNONCE

PRM / Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 2020

21. september 2020 09:38 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

I juli 2020 var der 2.747.000 personer i job, hvilket er en stigning i forhold til juni svarende til 0,6 pct. Det er den hidtil største månedlige stigning siden statistikkens start. Der var 19.000 flere private ansatte og 4.000 færre offentligt ansatte.

Det er 56.000 færre lønmodtagere sammenlignet med februar, som var sidste måned, før Danmark, på linje med mange lande verden over, blev delvist lukket ned som følge af COVID-19.

Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

– Det er positivt, at der i juli kom hele 15.000 flere i job, og beskæftigelsen steg for anden måned i træk. Derudover kan vi se, at der også bliver slået flere stillinger op på Jobnet end før coronakrisen. Det tyder på, at hjælpen til lønmodtagere og virksomheder, som fx lønkompensation, har virket efter hensigten.

– Men arbejdsmarkedet er fortsat stærkt påvirket af coronakrisen, og vi følger udviklingen tæt og er klar til at gribe ind, hvis der bliver behov. Der er mørke skyer i horisonten, for antallet af personer, som er blevet varslet ifm. fyringer af større omfang, var i august på det næsthøjeste niveau siden coronakrisens start.

– Derfor var det også vigtigt, at regeringen landede en aftale med arbejdsmarkedets parter om en ny arbejdsfordelingsordning, som trådte i kraft sidste mandag. Med den hjælper vi virksomheder, der fortsat er udfordret på grund af coronakrisen, så vi undgår nogle af de afskedigelser, som ellers måtte komme efter aftalen om lønkompensation udløb. Derudover arbejder regeringen på at få samfundet op i gear. Bl.a. kan man inden længe hæve tre uger af de indefrosne feriepenge, knap 60 milliarder kroner. Det er penge, som skal være med til at få økonomien og dermed også arbejdsmarkedet yderligere på vej.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside.

Kontakt:

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/beskaeftigelsesminister-peter-hummelgaards-kommentar-til-lonmodtagerbeskaeftigelsen-for-juli-2020?releaseId=13600339

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu