PRM / Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for februar 2018

5. april 2018 09:11 | Af: Ritzau Info
 

Der var 700 færre ledige i februar end måneden før. Ledigheden er dermed på 110.800 personer, viser opgørelse fra Danmarks Statistik.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Ledigheden er faldet i februar 2018. Der var således 700 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 4,1 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 110.800 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

– Ledigheden fortsætter med at falde i februar. Det er positivt og også som forventet, for det går godt i dansk økonomi.

– Mens færre og færre er ledige, har vi sat Danmarksrekord i antallet af beskæftigede. I januar 2018 var der 2.728.800 personer i job. Det er historisk og cementerer, at dansk økonomi befinder sig et godt sted.

– Det viser med al tydelighed, at der er job at få i Danmark. Samtidig er vi også meget opmærksomme på, at virksomhederne kan få de hænder, der er brug for, ellers risikerer vi, at virksomheder må sige nej til ordre. Regeringen har derfor fokus på at forebygge flaskehalse, og vi vil bl.a. styrke virksomhederes muligheder for at hente relevant arbejdskraft i udlandet.

– Regeringen har også fremlagt et udspil med 20 initiativer, der skal forenkle og skærpe sanktionsreglerne i kontanthjælpssystemet, så vi sikrer, at ledige står til rådighed, og at det koster på pengepungen, hvis man ikke gør.

– De gode tider er også en mulighed for at få flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Personer med handicap har værdifulde ressourcer, som de både kan og gerne vil bidrage med på arbejdsmarkedet. I dag arbejder kun fem ud af ti borgere med et handicap. Regeringen vil før sommerferien fremlægge et handicap-udspil. Det er nu, hvor det går godt, at vi skal have endnu flere med.

Se tallene fra Danmarks Statistik her.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/beskaeftigelsesministerens-kommentar-til-ledighedstallet-for-februar-2018?releaseId=12571967

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu