ANNONCE

PRM / Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet

3. december 2020 14:00 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink.

– Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K).

Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse med de centrale sundhedsmyndigheders anbefalinger om god hygiejne. Det enkelte plejecenter og botilbud skal sikre at besøgene bliver afviklet forsvarligt i samarbejde med de besøgende.

– Jeg vil gerne komme med en kraftig opfordring til alle om fortsat at udvise størst mulig forsigtighed og følge de centrale sundhedsmyndigheders anbefalinger. Vi skal hver især gøre alt hvad vi kan for at passe godt på hinanden, siger Per Møller.

Det er forventningen, at alle plejecentre og botilbud er klar til at tage imod besøgende igen fra torsdag i denne uge. Eventuelle spørgsmål vedrørende den praktiske tilrettelæggelse af besøget kan rettes til lederen det pågældende sted.

Skrivelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed med besked om ophævelse af restriktioner er vedlagt som bilag og vil også kunne findes på Hjørring Kommunes hjemmeside.

Social- og Indenrigsministeriet har givet Hjørring Kommune mundtligt tilsagn om, at besøgsrestriktionerne ligeledes vil blive ophævet på botilbud. Når Hjørring Kommune modtager dette tilsagn skriftligt vil denne også kunne findes på Hjørring Kommunes hjemmeside.

Bilag:

Ophævelse af påbud om udstedelse af midlertidigt forbud for besøgendes adgang til plejehjem og plejecentre i Hjørring Kommune af 24. november 2020.

Bekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet om ophævelse af besøgsforbudet på botilbud forventes udsendt i løbet af i dag

Kontakt:

Formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalg, Per Møller på 40 81 65 31

Direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen, Leif Serup på 41 22 30 15

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/besogsrestriktionerne-pa-plejecentre-og-botilbud-bliver-ophaevet?releaseId=13605008

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu