ANNONCE

PRM / Bestseller melder sig som donor

4. maj 2020 15:36 | Af: Ritzau Info
 

På opfordring fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen bekræfter BESTSELLER, at de er donor. “Et godt forskningsprojekt er kommet under pres”

Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

BESTSELLER A/S bekræfter at være donoren, der har givet 100.000 testkits fra det kinesiske firma Livzon til Region Hovedstaden. Hidtil har virksomheden ønsket at være anonyme.

“Vi har hverken ved denne eller andre donationer ønsket, at BESTSELLER eller jeg skulle have opmærksomheden. Vi ville gerne hjælpe forskningen i COVID-19 og tilbød de 100.000 testkits, så hospitalerne kunne komme i gang med at antistofteste medarbejderne – og samtidig bidrage med en vigtig forskning i udviklingen af immunitet. Men med de seneste dages medieomtale og spekulation i hemmelige kinesiske donationer, så har vi altså valgt at melde os på banen,” siger Anders Holch Povlsen.

Anders Holch Povlsen har her i weekenden talt med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun er bekymret for at spekulationerne om, hvem donor er, underminerer tilliden til testen og sætter et godt forskningsprojekt under pres.

Ro om forskningsprojekt

“Jeg er glad for, at vi kan aflyse spekulationerne om donoren, og i stedet koncentrere os om projektet og blive klogere på, hvordan denne lumske sygdom udvikler sig. Og i denne sammenhæng er vi naturligvis taknemmelige for, at denne donation tidligt i forløbet gav os muligheden for at komme i gang med at antistofteste personalet, så vi kunne se, hvor stor smittetrykket på frontpersonalet er – og forske i udviklingen af COVID-19-smitte,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Da en gruppe af 12 danske forskere havde kvalitetssikret de 100.000 testkits, og konkluderet, at de var brugbare, blev det i Danske Regioner og Region Hovedstaden i fællesskab besluttet at lægge en større ordre på yderligere 1,4 mio. testkits hos den kinesiske leverandør Livzon. Det har ført til spekulationer om, den anonyme donor har økonomiske interesser i Livzon.

Ærgrer sig over mystik

“Jeg og vores virksomhed har ingen som helst kendskab til medicinalindustrien eller Livzon, men da krisen udviklede sig i marts, var vi i løbende dialog med vores ledelse i Kina, og om hvordan coronakrisen var håndteret der. Kollegerne i Kina forstod ikke strategien i Danmark, og da de stødte på dette firma i Kina, der var anerkendt og kunne levere antistoftest, så besluttede BESTSELLER Foundation, at vi ville være operative og hjælpe med en donation. Det var midt i marts, hvor regionerne nærmest løb tør for testkapacitet, og alt så sort ud,” siger Anders Holch Povlsen, der ærgrer sig over, at donationen er blevet omgærdet af mystik.

Han understreger, at BESTSELLER ikke har noget med den opfølgende ordre hos Livzon at gøre. Vores folk i Kina formidlede kontakten til leverandøren, men herefter har BESTSELLER intet haft med det kinesiske medicinalvirksomhed at gøre.


Yderligere info

  • Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden via Region Hovedstadens pressevagt på 7020 9588

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bestseller-melder-sig-som-donor?releaseId=13592791

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu