ANNONCE

PRM / Bibliotek og Borgerservice lukket 14 dage

12. marts 2020 14:08 | Af: Ritzau Info
 

Nedlukningen af Næstved Bibliotek og Borgerservice sker efter regeringens anvisning om, at alle offentlige kulturinstitutioner holder lukket fra fredag den 13. marts for at bremse spredningen af Coronavirus. Vi åbner igen mandag den 30. marts.

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Til pressemødet, som blev holdt onsdag aften den 11. marts, meddelte regeringen bl.a. at alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem i 14 dage. Dette omfatter også medarbejdere på Næstved Bibliotek og Borgerservice.

Næstved, Glumsø, Fensmark, Fuglebjerg og Korskilde Biblioteker er alle omfattede af lukningen. Lukningen gælder både den betjente og den selvbetjente åbningstid.

Hvad betyder det i praksis?
Det betyder, at man ikke kan komme ind på biblioteket og låne bøger og andet udlånsmateriale og at man ikke kan bruge bibliotekslokalerne med alle dets faciliteter. Alle møder og arrangementer på bibliotekerne er aflyste i perioden. Advokatvagten er også aflyst.

Ingen betjening i Borgerservice
Der er ingen betjening i Borgerservice, hvorfor det således ikke er muligt at få lavet pas og kørekort eller blive hjulpet med NemID. Evt. tidsbestillinger bliver aflyst og borgerne må således bestille tid ved behov, når Borgerservice igen er åben. Hold øje med bibliotekets hjemmeside og se, hvornår der igen er åbent for tidsbestillinger.

Vent med at bestille og aflevere bøger
Det er ikke muligt at bestille bøger og andet hjem fra andre biblioteker via Bibliotek.dk, da kørslen mellem bibliotekerne også lukker ned. Bibliotekets egne bøger kan reserveres på bibliotekets hjemmeside, der stadig kører videre. Dog er der fra biblioteket en opfordring om at gøre det i meget begrænset omfang, da der ikke er mulighed for at hente bøgerne på bibliotekerne i de næste 14 dage.

Da der i 14-dages perioden ikke er mulighed for at aflevere bøger og andet vil der ikke være bøder på de lånte materialer, som skulle have været afleveret her. Og det samme gælder i ugen efter.

Alle bibliotekets digitale tjenester og e-materialer på hjemmesiden er tilgængelige hjemmefra, fx eReolen med netlydbøger og e-bøger, Filmstriben og de digitale baser, såsom Faktalink og Britannica Library.

Følg med på bibliotekets hjemmeside
Hold øje med bibliotekets hjemmeside på www.naesbib.dk, som opdateres løbende vedr. situationen. Ligeledes er der inspiration til digitale lån.

Læs mere om forholdsregler i forbindelse med Coronavirus på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, www.sst.dk

Kontakt:

Kommunikationskoordinator Jonas Hellesøe Christensen tlf.: 55884023 email: jhech@naestved.dk

Bibliotekar Vibeke Sølling tlf.: 5588 4123 email: visje@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bibliotek-og-borgerservice-lukket-14-dage?releaseId=13589901

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu