PRM / BIIR ansætter førende ekspert i vindmølleparkers integration med el-netværket

4. juli 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Ingeniørvirksomheden BIIR har ansat Martin Høgdahl Zamastil fra Sabro ved Aarhus til at stå i spidsen for et helt nyt forretningsområde inden for Power Plant Control. Med årelang erfaring hos centrale virksomheder har BIIR ansat en stærk profil.

Pressemeddelelse fra BIIR Lean Engineering

Den erfarne ingeniør Martin Høgdahl Zamastil er tiltrådt stillingen som Senior Consultant hos den aarhusianske ingeniørvirksomhed BIIR. Han er førende inden for sit felt, og virksomheden har med ansættelsen udvidet kernekompetencerne inden for vindenergi, så de dækker Power Plant Control og udvikling af modeller til netsimuleringer endnu bedre. Den 47-årige stærkstrøms ingeniør skal stå i spidsen for et hold på fem-seks ingeniører, der sammen skal levere løsninger, som sikrer, at fremtidens vindmølleparker bliver sømløst integreret med det eksisterende elnetværk.

– Det sværeste i branchen er at forstå, hvordan et nyt kraftværk spiller sammen med det etablerede el-netværk. I mit team er vi enormt stærke på det analytiske område, og vi kan gennemskue de til tider meget komplekse sammenhænge, så vi kan levere nogle komplette løsninger til kunderne, udtaler Martin Høgdahl Zamastil, nyansat Senior Consultant ved BIIR.

Martin Høgdahl Zamastil har en ph.d. i modeludvikling fra Aalborg universitet og mere end 15 års erfaring inden for modeludvikling ved både Vestas og Energinet. Han er blandt de førende eksperter i integration af vindmølleparker og dermed en særdeles velegnet kandidat til jobbet.

– Der findes få med samme erfaring og specialviden som Martin. Nu har vi mulighed for at tilbyde vores kunder et nyt forretningsområde, som gør vores kompetencer inden for vindenergi endnu bredere og bedre. Det er vi stolte af, fortæller Jonas Bojer Christensen, CEO ved BIIR.

Deler ud af sin unikke erfaring

Som specialist på et snævert fagområde havde Martin Høgdahl Zamastil ingen ambitioner om at skulle være leder. Men han har fundet ledelsen af unge ingeniører givende.

– Normalt graver jeg mig dybt ned i en problemstilling, indtil jeg finder løsningen. Nu skal jeg kun grave lidt ned og så give skovlen videre til de unge mennesker og vejlede dem i at finde løsningen. Det er en udfordring at prøve mig selv af på den måde, men jeg lærer en masse nyt og finder det meget givende, uddyber han.

BIIR skiller sig ud ved at have en afdeling af ingeniører i Ukraine, som sammen med teamet i Danmark udfører kundens opgaver. Løsningen gør BIIR mindre afhængig af de generelle rekrutteringsproblemer i ingeniørbranchen og sikrer samtidig kunderne nogle konkurrencedygtige priser. Martin Høgdahl Zamastil fortæller om sin opfattelse af den afvigende forretningsmodel:

– Setuppet med ukrainerne gjorde mig nysgerrig. Jeg blev nødt til at afprøve det – og det er jeg glad for, at jeg gjorde. Det fungerer godt, og de er meget dygtige, fortæller han.

Martin Høgdahl Zamastil bor i Mundelstrup ved Sabro, Aarhus Kommune

Kontakt:

Martin Høgdahl Zamastil
Senior Consultant, BIIR.
(+45) 41 77 07 38
mhz@biir.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/biir-ansaetter-forende-ekspert-i-vindmolleparkers-integration-med-el-netvaerket?releaseId=13073252

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu