ANNONCE

PRM / BILLEDER: Nyt dansk museum åbnet i Vestjylland

24. juni 2020 13:25 | Af: Ritzau Info
 

Billeder fra formiddagens indvielse i Nymindegab af Danmarks første kulturhistoriske kunstmuseum.

Pressemeddelelse fra Varde Kommune

KULTUR

Det nyrenoverede Nymindegab Museum slog i dag dørene op for første gang.

Museet fortæller den glemte historie om, hvordan et lille fiskerleje længst mod vest i slutningen af 1800-tallet blev til et paradis for store danske kunstmalere som den senere skagensmaler, Laurits Tuxen.

På museet træder gæsterne ind i forskellige scenografier med lydguider på oprindelig vestjysk dialekt i ørerne. I kunstnerens atelier bliver et af Laurits Tuxens værker genskabt for øjnene af gæsterne, og i esepigernes hus kan de modigste lugte til Nymindegab anno 1879: Kogt tran.

Fokus i udstillingerne er den natur og det slidsomme liv ved havet, der fik Laurits Tuxen til at rejse på tværs af landet og følge et tilsandet hjulspor til Nymindegab.

FAKTA

  • Nymindegab Museum har to faste udstillinger: Kunstmalerens Nymindegab og Friland. Førstnævnte fortæller historien om Laurits Tuxen, mens Friland med udgangspunkt i blandt andre badegæster og den lokale tømrer fokuserer på hverdagslivet i området i 1800-tallet.
  • Museet åbner med særudstillingen “Nymindegabmalerne”, der går i dybden med malere, som kom forbi egnen i slutningen af 1800-tallet. Der bliver udstillet værker af: Vilhelm Th. Fischer, Carl Trier Aagaard, Johannes Larsen, Oscar Matthiesen, Christen Lyngbo og Maria Thymann.
  • Nymindegab Museum har været lukket siden oktober 2019. Tiden frem til nyåbningen er blevet brugt til både at renovere bygningerne og genudvikle udstillingerne.

Kontakt:

Claus Kjeld Jensen
Direktør for Vardemuseerne
29 38 66 64 / ckj@vardemuseerne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/billeder-nyt-dansk-museum-abnet-i-vestjylland?releaseId=13595840

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu