ANNONCE

PRM / Billedfrise skildrer overforbrug af jordens ressourcer

7. juli 2020 10:39 | Af: Ritzau Info
 

I juli måned udstiller den lokale billedkunstner Gudrun Cordt på ydersiden af X-rummet på Næstved Bibliotek.

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Drengen med køleskabet er en billedfrise, som består af fire store billedværker. I al sin enkelhed fortæller den om det overforbrug af jordens ressourcer, som vi alle deltager i. Det er en historie, som er fortalt i børnehøjde. – Den henvender sig til alle forbrugere og systemer i Danmark. Et skrækscenarie, om man vil, over tid, fortæller billedkunstneren Gudrun Cordt og tilføjer, at hendes egen undren, angst og forargelse ligger til grund for udarbejdelse af disse værker.

Inspiration fra Amazonas regnskove
– Som ung lærte jeg om rydningen af Amazonas regnskove, ligeledes hørte jeg, at effekten af regnskovens forsvinden var målbar klimatisk set. Og det satte mine tanker i gang. Mit udgangspunkt til de fire værker er som nævnt overforbruget og udhulingen af jordens ressourcer, udtaler Gudrun Cordt.

Gudrun Cordt fra Glumsø, som er autodidakt billedkunstner, har tegnet og malet lige fra den tidlige barndom. Hun har altid levet et kreativt liv med kunst og kultur i centrum. Og gennem årene har hun deltaget i en lang række maleriudstillinger.

– Det er med den største glæde, at jeg hænger Drengen med køleskabet op på ydersiden af X-rummet på Næstved Bibliotek. Billedfrisen skal ses som et oplæg, en bevidstgørelse af et altomfattende problem, som vi alle må deltage i at få løst, slutter Gudrun Cordt.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Kontakt:

Bibliotekar Ida Eriksen tlf.: 5588 4013 email: ideri@naestved.dk

Bibliotekar Vibeke Sølling tlf.: 5588 4123 email: visje@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/billedfrise-skildrer-overforbrug-af-jordens-ressourcer?releaseId=13596619

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu