ANNONCE

PRM / Billund Lufthavn: Optimistisk på trods af skærpede rejserestriktioner

23. oktober 2020 16:05 | Af: Ritzau Info
 

I går, torsdag 22. august, farvede Udenrigsministeriet næsten hele Europa orange igen. Det minder meget om situationen tilbage i marts, men det er det ikke. Danmark og verden er et helt andet sted i dag, og det sikrer lidt mere optimisme i Billund Lufthavn.

Pressemeddelelse fra Billund Lufthavn

Når næsten hele Europa i dag er orange, er det ikke ligeså katastrofalt, som det var tilbage i marts. En vigtig forskel er, at Udenrigsministeriet har gjort det tydeligt, at rejserestriktionerne er for fritidsrejsende. Erhvervsrejser er som udgangspunkt nødvendige rejser, og derfor kan erhvervsrejsende rejse ud og komme hjem uden at blive ramt af karantæne.

En anden vigtig forskel er, at der i løbet af sommeren blev lempet for anerkendelsesværdige formål for indrejsende til Danmark, der bl.a. gør det muligt at få besøg af sin partner, ægtefælle eller skal besøge sine børn.

En tredje og sidste vigtig forskel er, at der er opbygget et tættere samarbejde på tværs af landegrænserne i Europa, der arbejder i retning af at skabe en øget koordination af rejseregimerne, så der ikke er vidt forskellige regler og vilkår fra EU-land til EU-land.

– Vi er et helt andet sted, end vi var i marts. Vi er som branche ret godt forberedt på, hvordan vi skal forholde os over for COVID-19, og regeringen har gjort det endnu mere tydeligt, at rejserestriktionerne kun er henvendt til de fritidsrejsende. Og så opfordrer vi kraftigt regeringen til at fortsætte arbejdet mod en harmonisering af reglerne i Europa, så reglerne bliver lettere at finde rundt i, og så vi kan få erstatte karantænereglerne med test, siger Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Danmark er afhængig af eksporten

Mette Frederiksen har i flere af sine taler, bl.a. åbningstalen i Folketinget, refereret til, at der er 800.000 jobs, der relaterer sig til eksporten i Danmark. Derfor er det vigtigt, at erhvervslivet understøttes og har mulighed for at pleje relationer, kunder og samarbejdspartnere i udlandet. Danmark er et industriland før, under og efter krisen.

Jan Hessellund er helt enig i, at det er vigtigt at understøtte de eksporterende erhverv i hele Danmark, fordi Danmark er en lille åben økonomi, der er afhængig af det globale marked.

– Danmark er afhængig af de eksporterende erhverv – herunder også turismeeksporten. Omkring 400.000 af de 800.000 eksporterende jobs i Danmark ligger i Billund Lufthavns optageområde, så det er vigtigt og yderst nødvendigt for at sikre danske arbejdspladser og velfærd, at danskerne fortsat rejser på forretning, slår Jan Hessellund fast.

Faktaboks: Billund Lufthavn bakker op om DI’s opfordringer til myndighederne

DI’s fokus over for myndighederne er to ting: For det første, at virksomhederne får en tydeligere hjemmel til at kræve, at medarbejderne testes – og at arbejdsgiverne har krav på at se testen. Og for det andet, at der fra myndighedernes side kommer et testsystem på plads, som sikrer, at virksomhederne hurtigt får testet medarbejdere på arbejdspladser, hvor behovet for hyppige tests vurderes at være særligt stort – eksempelvis på arbejdspladser med mange pendlere og vandrende arbejdstagere fra udlandet.

Kontakt:

PR Manager Mads Bisp Agersnap tlf.: 30165877 email: mbp@bll.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/billund-lufthavn-optimistisk-pa-trods-af-skaerpede-rejserestriktioner?releaseId=13602998

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu