ANNONCE

PRM / Billund Lufthavn: Optimistisk på trods af skærpede rejserestriktioner

23. oktober 2020 16:05 | Af: Ritzau Info
 

I går, torsdag 22. august, farvede Udenrigsministeriet næsten hele Europa orange igen. Det minder meget om situationen tilbage i marts, men det er det ikke. Danmark og verden er et helt andet sted i dag, og det sikrer lidt mere optimisme i Billund Lufthavn.

Pressemeddelelse fra Billund Lufthavn

Når næsten hele Europa i dag er orange, er det ikke ligeså katastrofalt, som det var tilbage i marts. En vigtig forskel er, at Udenrigsministeriet har gjort det tydeligt, at rejserestriktionerne er for fritidsrejsende. Erhvervsrejser er som udgangspunkt nødvendige rejser, og derfor kan erhvervsrejsende rejse ud og komme hjem uden at blive ramt af karantæne.

En anden vigtig forskel er, at der i løbet af sommeren blev lempet for anerkendelsesværdige formål for indrejsende til Danmark, der bl.a. gør det muligt at få besøg af sin partner, ægtefælle eller skal besøge sine børn.

En tredje og sidste vigtig forskel er, at der er opbygget et tættere samarbejde på tværs af landegrænserne i Europa, der arbejder i retning af at skabe en øget koordination af rejseregimerne, så der ikke er vidt forskellige regler og vilkår fra EU-land til EU-land.

– Vi er et helt andet sted, end vi var i marts. Vi er som branche ret godt forberedt på, hvordan vi skal forholde os over for COVID-19, og regeringen har gjort det endnu mere tydeligt, at rejserestriktionerne kun er henvendt til de fritidsrejsende. Og så opfordrer vi kraftigt regeringen til at fortsætte arbejdet mod en harmonisering af reglerne i Europa, så reglerne bliver lettere at finde rundt i, og så vi kan få erstatte karantænereglerne med test, siger Jan Hessellund administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Danmark er afhængig af eksporten

Mette Frederiksen har i flere af sine taler, bl.a. åbningstalen i Folketinget, refereret til, at der er 800.000 jobs, der relaterer sig til eksporten i Danmark. Derfor er det vigtigt, at erhvervslivet understøttes og har mulighed for at pleje relationer, kunder og samarbejdspartnere i udlandet. Danmark er et industriland før, under og efter krisen.

Jan Hessellund er helt enig i, at det er vigtigt at understøtte de eksporterende erhverv i hele Danmark, fordi Danmark er en lille åben økonomi, der er afhængig af det globale marked.

– Danmark er afhængig af de eksporterende erhverv – herunder også turismeeksporten. Omkring 400.000 af de 800.000 eksporterende jobs i Danmark ligger i Billund Lufthavns optageområde, så det er vigtigt og yderst nødvendigt for at sikre danske arbejdspladser og velfærd, at danskerne fortsat rejser på forretning, slår Jan Hessellund fast.

Faktaboks: Billund Lufthavn bakker op om DI’s opfordringer til myndighederne

DI’s fokus over for myndighederne er to ting: For det første, at virksomhederne får en tydeligere hjemmel til at kræve, at medarbejderne testes – og at arbejdsgiverne har krav på at se testen. Og for det andet, at der fra myndighedernes side kommer et testsystem på plads, som sikrer, at virksomhederne hurtigt får testet medarbejdere på arbejdspladser, hvor behovet for hyppige tests vurderes at være særligt stort – eksempelvis på arbejdspladser med mange pendlere og vandrende arbejdstagere fra udlandet.

Kontakt:

PR Manager Mads Bisp Agersnap tlf.: 30165877 email: mbp@bll.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/billund-lufthavn-optimistisk-pa-trods-af-skaerpede-rejserestriktioner?releaseId=13602998

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu