ANNONCE

PRM / Bitdefender har fundet tegn på, at et botnet bliver lejet ud som en legitim anonymiserings-service

15. oktober 2020 10:00 | Af: Ritzau Info
 

Bitdefenders eksperter har fundet beviser på, at hackerne bag botnettet Interplanetary Storm har udviklet det mhp. at udleje det som en legitim proxy-service på internettet.

Pressemeddelelse fra Bitdefender

Eksperter hos cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet tegn på, at botnettet Interplanetary Storm bliver solgt som en proxy-netværks-service på internettet. Proxy-infrastrukturen kan bruges til at anonymisere brugerne af det på nettet og lader til at være udviklet mhp. på dette for at blive lejet ud som en service, som bagmændene kan tjene penge på.

Botnettet lejes ud som anonymiserings-service

En proxy-server bruges normalt, og helt legitimt, til at tilgå internettet med en anden IP-adresse end brugerens egen. Det kan have en række brugbare fordele, hvoraf én af dem er anonymisering på internettet.

Det er denne anonymisering som hackerne bag Interplanetary Storm lader til at leje ud. Forskellen er blot, at proxy-serverne i det udlejede produkt er deres botnet, som består af en lang række hackede UNIX-baserede enheder, hvoraf langt størstedelen af dem er Android-enheder.

Dette har bagmændene opnået ved at udvikle deres botnet til at angribe og inficere UNIX-baserede systemer, der kører internetvendte SSH-servere med svage legitimationsoplysninger eller ikke-sikrede ADB-servere.

Når enhederne er blevet inficeret med Interplanetary Storm, bliver de en del af botnettet, hvorefter de selv begynder at scanne internettet og inficere andre enheder.

Inficerede enheder verden over – også i Danmark

Ud fra beviserne mener Bitdefenders eksperter at de inficerede enheder i botnettet består af routere, NAS-enheder, UHD-modtagere, multi-purpose boards og mikrocontrollere (såsom Raspberry Pi), der muligvis hører til IoT-enheder.

Interplanetary Storm har inficeret enheder over hele kloden, men størstedelen er at finde i Asien. Dog er de nordiske lande også blevet ramt: de fleste inficerede enheder findes i Sverige (351), mens Bitdefender har fundet 21 her i Danmark.

Du kan læse mere om Bitdefenders undersøgelse af botnettet i denne rapport.

Kontakt:

Konsulent, Frontpage Simon From tlf.: 30 31 57 62 email: simon.from@frontpage.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bitdefender-har-fundet-tegn-pa-at-et-botnet-bliver-lejet-ud-som-en-legitim-anonymiserings-service?releaseId=13602362

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu