ANNONCE

PRM / Blå Kors: Alt “ikke nødvendigt” arbejde indstilles

12. marts 2020 12:53 | Af: Ritzau Info
 

Alle Blå Kors’ botilbud til hjemløse og mennesker med misbrugsproblemer er fortsat åbne, men alle genbrugsbutikker, væresteder, børnestøttecentre og frivilligarrangementer er aflyst eller lukket.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark hjælper en stor gruppe af særligt sårbare mennesker i Danmark og har derfor hele tiden haft skærpet fokus på corona-virussen.

Blå Kors’ botilbud til hjemløse og til mennesker med misbrugsproblemer vil fortsat være åbne.

“På vores botilbud har vi mennesker boende, som er meget sårbare. Dem passer vi naturligvis godt på og følger 100% alle myndigheders anbefalinger, og i tvivlstilfælde og gråzoner gør vi hellere for meget end for lidt,” siger Thomas Røddik, der er kommunikationschef i Blå Kors Danmark.

Mens botilbuddene holdes åbne, lukker alle “ikke-nødvendige” arrangementer og aktiviteter ned.

Tilbyder plads til hjemløse

I det omfang Blå Kors har kapacitet til det vil organisationen stille hjemløsepladser til rådighed.

“Vi samarbejder med kommunerne om at hjælpe de hjemløse og andre udsatte, som har brug for hjælp. Og de steder, hvor vi har kapacitet til det, vil vi naturligvis også stille vores hjemløsepladser til rådighed,” siger Thomas Røddik.

Alle genbrugsbutikker lukker

Blå Kors har valgt at lukke alle organisationens 53 genbrugsbutikker.

“Vores genbrugsbutikker udgør en vigtig del af vores økonomi. Derfor er det selvfølgelig en meget alvorlig situation for os. Men langt størstedelen af vores frivillige medarbejdere i genbrugsbutikkerne er ældre mennesker, og vi ønsker på ingen måde at være med til at sætte deres eller andres helbred på spil,” forklarer Thomas Røddik.

Alle “ikke nødvendig” aktiviteter indstilles

“Alt vores arbejde er vigtigt. Et barns trivsel er vigtigt. At en familie fungerer er vigtigt. At mennesker ikke er ensomme er vigtigt. Men lige nu har vi valgt at lukke ned for alle vores børnestøttecentre, ledersamlinger, frivilligarrangementer, ture osv.,” siger Thomas Røddik.

Derudover vil også de fleste væresteder lukke.

“Mange af vores væresteder benyttes primært af psykisk sårbare, syge, mennesker med misbrug og ensomme. De steder har vi valgt at lukke. Vores varmestuer og herberger for hjemløse holder vi indtil videre åbne,” forklarer Thomas Røddik.

Ligeledes er telefonrådgivningen som altid åben alle dage fra 18-23 på 70 100 130.

Kontakt:

Kommunikationschef Thomas Røddik Korneliussen tlf.: 26 20 20 46 email: trk@blaakors.dk

Generalsekretær Christian Bjerre tlf.: 29 68 96 67/87 20 66 50 email: cbj@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bla-kors-alt-ikke-nodvendigt-arbejde-indstilles?releaseId=13589861

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu