ANNONCE

PRM / Blå Kors med i sundhedsappel: Vi skal sætte en prop i den sociale ulighed

5. november 2020 07:23 | Af: Ritzau Info
 

Hvis man er hjemløs eller har et misbrug, kan man forvente at leve 19 år kortere end gennemsnittet. Det er derfor nødvendigt at nedbryde den sociale ulighed i sundhedssystemet, lyder det fra Blå Kors, som sammen med 56 andre organisationer har skrevet under på en fælles appel om en folkesundhedslov.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Flere kroniske sygdomme, dårligere mentalt helbred og flere indlæggelser både på sygehuset og psykiatriske afdelinger. Det er virkeligheden for de mest udsatte danskere.

I en fælles appel til regeringen og Folketinget vil 57 organisationer nu have politikerne til at vedtage en folkesundslov, som skal være med til at sikre sundhed og trivsel for alle.

En af de organisationer, som har skrevet under på appellen, er den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, som blandt andet driver en række bo- og behandlingstilbud til hjemløse og misbrugere.

“Det er ikke rimeligt, at mennesker, som er i udsatte livssituationer, skal have ringere adgang til vores sundhedsvæsen. Vi er nødt til at sætte en prop i den sociale ulighed og sammen gøre en forskel, der kan være med til at løfte de mest udsatte,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors.

Hjælp til flere med misbrug

Ifølge en undersøgelse fra Rådet for Socialt udsatte lever socialt udsatte 19 år kortere end den gennemsnitlige danskere. Ofte dør de af komplikationer og kroniske sygdomme som følge af alkohol- eller stofmisbrug.

Det er derfor vigtigt, at skærpe fokusset på blandt andet misbrugsbehandling.

“Vi har en ambition om, at flere mennesker med alkoholmisbrug skal i behandling, og at der samtidig også skal være hjælp til de pårørende. Vi ved fra vores arbejde, hvor ødelæggende misbrug kan være for hele familien,” siger generalsekretær Christian Bjerre.

Organisationerne appellerer til, at en folkesundhedslov skal være med til at sikre sundhed og trivsel i hele samfundet og tænke det ind i alle former for politiske sammenhænge for at mindske den sociale ulighed og give danskere flere gode leveår.

Kontakt:

Generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre tlf.: 29 68 96 67 email: cbj@blaakors.dk

Kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik Korneliussen tlf.: 26 20 20 46 email: trk@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bla-kors-med-i-sundhedsappel-vi-skal-saette-en-prop-i-den-sociale-ulighed?releaseId=13603664

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu