ANNONCE

PRM / Blå Kors udgiver årets julemærker: Vi skal huske på de børn og unge, der har det svært

20. november 2020 08:34 | Af: Ritzau Info
 

Børnetegninger med velkendte julemotiver som snemand, rensdyr og engel pryder i år julemærkerne fra den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. Julemærkerne er tegnet af børn fra familienetværk for sårbare og udsatte familier.

Pressemeddelelse fra Blå Kors Danmark

Julen er hjerternes og ikke mindst børnenes fest.

Det er derfor igen i år tegninger fra børn, der kommer fra familier med forskellige udfordringer, som er motiverne på Blå Kors’ julemærker.

Den sociale hjælpeorganisation udgiver julemærkerne med et budskab om at sprede juleglæde og tænke på de børn og unge i Danmark, der har brug for hjælp og støtte.

“Vi skal huske på de børn, der har det svært. Også her i julen. I Danmark vokser 122.000 børn vokser op i hjem med en mor eller far, der drikker. Mange oplever også vold i hjemmet og er ensomme. De skal blive set og hørt,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Årets julemærker er tegnet af børn fra Blå Kors’ familienetværk i Aalborg, Vejle og Nykøbing Falster. Familienetværkene drives i partnerskab med lokale kirker og er sociale fællesskaber for familier, som har brug for et pusterum i hverdagen.

Fællesskab for børn og deres familier

Et af de tre julemærkemotiver er tegnet af 11-årige Jennifer Engler. Hun kommer hver mandag sammen med sin mor i Familienetværket Nykøbing Falster og har gjort det i 3,5 år.

“Mandag er den bedste dag, fordi vi skal i Familienetværket, og så har jeg verdens bedste timer i skolen. Dansk og håndværk og design. Og også lidt matematik. Det er en god dag!” siger Jennifer Engler.

For Jennifers mor Stephanie Engler har netværket også stor betydning. Hun har kæmpet med følgerne efter et turbulent forhold og er glad for at have fundet et fællesskab og frirum.

“Når man har været langt nede, er det vigtigt, at der er nogle mennesker, der samler en op. Det vil dem, som kommer her i Familienetværket. Vi hjælper altid hinanden. Det er så givende. Det er nogle mennesker, man vil gå gennem ild og vand for,” siger Jennifers mor Stephanie Engler.

Blå Kors’ julemærker bliver udgivet i Kristeligt Dagblad, organisationens eget blad og kan bestilles på blaakors.dk/julemaerker.

Kontakt:

Generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre tlf.: 29 68 96 67 email: cbj@blaakors.dk

Kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik Korneliussen tlf.: 26 20 20 46 email: trk@blaakors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bla-kors-udgiver-arets-julemaerker-vi-skal-huske-pa-de-born-og-unge-der-har-det-svaert?releaseId=13604726

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu