ANNONCE

PRM / Bliv beskyttet af BacTerminator hånddesinfektion. Produktet kan erstatte brug af håndsprit og håndvask.

23. juli 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Midt i frygten for flere Coronaudbrud, øget brandrisiko og dommedag – kommer nu BacTerminator. Et 100% alkoholfrit, dansk produceret middel til hånd-desinfektion. Det nye produkt kan helt erstatte brugen af traditionel håndsprit. Nyligt godkendt af Miljøstyrelsen til brug mod både virus og bakterier er BacTerminator også det første produkt af sin type, godkendt til brug i hele EU.

Pressemeddelelse fra Adept Water Technologies A/S

Sikker, effektiv og mere hudvenlig

Foreløbig 19 tons ulovlige eller tilbagekaldte håndsprit-produkter på kun få måneder. Indtil nu 160 henvendelser til sygehus efter indtagelse af håndsprit. Næsten halvdelen vedrører børn. En alvorlig brandskade og en dødsulykke. Desinfektionsmidler er kritiske i bekæmpelsen af Coronavirus, men sprit er ikke ufarligt.

Spritholdige desinfektionsmidler er brandfarlige. Det er BacTerminator ikke. Udover at eliminere brandrisikoen har BacTerminator den fordel, at det kan anvendes direkte på både tør, fugtig eller våd hud, hvad sprit ikke kan. Hyppig brug af sæbe og sprit fører til håndeksem. BacTerminator affedter ikke huden, så der er ingen behov for supplerende brug af håndcreme. BacTerminator er derfor en positiv udvikling indenfor håndhygiejne.

“Teknologien bag BacTerminator er baseret på rent, kloridholdigt vand. Ikke på alkohol. Metoden kaldes for elektrokemisk aktiveret vand – ECA. Det er en miljøvenlig metode til fremstilling af et desinfektionsmiddel ud fra vand og salt ved elektrolyse. Fysiologiske klorforbindelser findes udbredt i naturen og naturligt forekommende i alle væv. ECA anvendes allerede af bl.a, tandlæger, hospitaler, plejehjem og skoler”, forklarer direktør Michael Reidtz Wick fra Adept Water Technologies, der producerer BacTerminator.

Øget sikkerhed for korrekt udført håndhygiejne

BacTerminators godkendelse til brug i hele EU er bemærkelsesværdig. Der er århundredlang erfaring med brug af klorforbindelser til desinfektion og infektions-forebyggelse. Klor redder liv. Med BacTerminator kan det nu også anvendes direkte på huden som hånddesinfektion til at hindre smitteoverføring ved kontakt.

“Traditionel hånddesinfektion starter med brug af vand og sæbe efterfulgt af håndsprit. Det er tidskrævende og ofte slet ikke muligt, for håndvaske er ikke altid tilgængelige. Brugersvigt grundet ulempe ved midlerne er håndhygiejnens store Achilleshæl. Midlerne skal tilpasse sig hjemmene og arbejdspladserne for at blive brugt. Derfor er det vigtigt, at der kommer alternativer til håndsprit”, udtaler Jørgen Serup, professor, dr. med, speciallæge i hudsygdomme, overlæge ved dermatologisk afd. D, Bispebjerg Hospital, København.

“Statens Seruminstitut anbefaler ikke brug af alkohol som hånddesinfektionsmiddel til børn med rask hud. Seruminstituttet betoner desuden i den nationale retningslinje om hånddesinfektion, at håndsprit kun må anvendes på helt tør hud. Det tager ca. 5 minutter for hud at blive helt tør. Men hvor mange ved det”?

Kontakt:

Direktør Michael Reidtz Wick
Adept Water Technologies A/S
MW@adeptwatertech.com
Tlf: 5164 3636

Jørgen Serup, professor, dr. med
Overlæge ved dermatologisk afd. D
Bispebjerg Hospital, København
Tlf: 2142 4888

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bliv-beskyttet-af-bacterminator-handdesinfektion-produktet-kan-erstatte-brug-af-handsprit-og-handvask?releaseId=13596717

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu