ANNONCE

PRM / Blue Ocean Robotics kåret som vækstkomet i Europas tech-industri

19. februar 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Tre succesfulde danske teknologivirksomheder stikker op i mængden blandt Europas tusindvis af teknologivirksomheder. Det er Blue Ocean Robotics i Odense samt Peakon og Pleo. De udmærker sig ved at have præsteret en stejl vækst og ved at være “super-skalerbare”, så potentialet for meget mere vækst i den grad er til stede. Topvirksomhederne er udvalgt på baggrund af objektive vækstparametre, hvorefter en dommerkomite bestående af 25 topledere fra internationale investeringsfonde har vurderet hvert selskab nøje.

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Der er igen international hæder til danske Blue Ocean Robotics, der som en effektiv innovationsfabrik indvinder nyt robotland med sine servicerobotter. I nat blev selskabet anerkendt som en af Europas 50 førende super-scale-up virksomheder. Denne liste rummer altså de allerhurtigst voksende venturekapital-finansierede techvirksomheder i Europa. I alt er 430 europæiske techfirmaer blevet gennemlyst. Det handler om at identificere de tech-virksomheder, der betragtes som hotte emner til at blive de næste store succeser, exitter eller børsnoteringer.

For overhovedet at komme i betragtning på Tech Tours årlige top 50 liste skal teknologiselskaberne have en årsomsætning på mere end 10 millioner euro samt have rejst mere end 20 millioner euro i vækstkapital, ligesom værdiansættelsen af selskabet skal være mindst 100 millioner euro. Den årlige vækstrate skal desuden være mindst 80 procent de forløbne 3 år.

“Europas blomstrende tech-sektor har i 2019 præsteret endnu et rekordår – med hensyn til kapitalrejsning, jobskabelse og nye unicorns. Vi ser, at mange af de iværksættere, der har lavet exits, vender tilbage til økosystemet nu blot som investorer, alt imens forskellige offentlige tiltag også har øget deres bestræbelser på at stimulere innovation. Det er spændende at se, at teknologiselskaber fra et lille land som Danmark leverer helt enestående resultater. Det er en fantastisk illustration af, hvilken udvikling vi kan se frem til også fremadrettet i den europæiske teknologibranche,” siger William Stevens, administrerende direktør, Tech Tour.

Servicerobotter med heftig ekspansion

Tech Tour har siden 1998 sat spotlys på cremen af Europas tech-industri. I slutningen af marts 2020 på Tech Tour Growth Forum i Geneve snævres dette års top 50 felt helt ind, når dommerkomiteen udpeger de to absolut bedste på listen, baseret på deres fremdrift, resultater og den forskel, de gør på markedet. Hidtil er det ikke lykkes danske selskaber at komme på sejrsskamlen her.

“Jeg er stolt af, at vi som international frontløber inden for servicerobotter, er kommet igennem nåleøjet til Tech Tours vækst-liste. Denne store anerkendelse af vores resultater og vækstpotentiale ser jeg som en stor cadeau til os alle i Blue Ocean Robotics. Vi har læst markedet rigtigt og vi har leveret en heftig ekspansion de senere år. Med den start, vi har fået på 2020, bliver væksten endnu vildere i år,” konstaterer CEO i Blue Ocean Robotics, Claus Risager.

40 af de 50 selskaber på top 50 listen er startet inden for de seneste 10 år. I gennemsnit har selskaberne 12 aktive investorer og tilsammen har de 50 selskaber 607 private investorer som medejere. Investorerne har indskudt sammenlagt fire milliarder euro i de lovende teknologivirksomheder.

Konkurrencen Tech Tour Growth får opbakning fra den europæiske investeringsbank Bryan, Garnier & Co samt fra den schweiziske kanton Vaud.

Om Blue Ocean Robotics: Prisbelønnet Robot Venture Factory

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags – en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robot-branchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Kontakt:

PR & Marketing Manager Merima Cikotic tlf.: +45 71 99 56 06 email: mc@blue-ocean-robotics.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/blue-ocean-robotics-karet-som-vaekstkomet-i-europas-tech-industri?releaseId=13588375

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu