PRM / Børn er ikke forhandlingsredskaber

19. juni 2018 21:35 | Af: Ritzau Info
 

Børns Vilkår starter en underskriftindsamling for at få børnene ud af Sjælsmark i anledning af Verdens Flygtningedag den 20. juni. “Ingen børn i Danmark skal vokse op bag pigtråd,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Pressemeddelelse fra Børns Vilkår

‘Børn skal ikke være politikernes forhandlingsredskab.’

Nogenlunde sådan sagde Bill Clinton søndag i sin kommentar til Trumps nye politik om at adskille børn på flugt fra deres forældre og sætte dem i bure.

Samme tendens ses dog i Danmark, hvor børn befinder sig på ubestemt tid på udrejsecenter Sjælsmark under kummerlige forhold.

Det mener direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, der onsdag aften holder tale om Sjælsmark ved et offentligt arrangement i København i anledning af Verdens Flygtningedag 2018, som Mellemfolkeligt Samvirke står bag. Samtidig starter Børns Vilkår en underskriftindsamling for at få børnene ud af Sjælsmark.

“Børn skal ikke være politikernes forhandlingsredskab, der bruges til at presse forældrene ud af Danmark- ganske ligesom Trumps emigrantbørn i bure. Intet barn i Danmark skal vokse op bag pigtråd, fordi politikerne tror, nøglen til ministerbilen kun gives til dem, der kan være mest hårdhændet ved asylansøgere og deres børn,” siger Rasmus Kjeldahl.

I oktober måned besøgte direktøren for Børns Vilkår udrejsecenter Sjælsmark for med egne øjne at se, hvilke forhold børnene lever under. Bl.a. mødte han en dreng, der havde boet i sin mors seng i månedsvis, fordi han var angst og bange. Bange for drømmene om dansk politi, der kom og dræbte hans mor. Børnene savnede generelt forældre med håb og overskud til at passe på dem.

“I debatten hører man ofte, at børnene er ofre for deres forældres dårlige valg. At det er familiens egen skyld. Men forældrenes fejl må aldrig være et argument for at lade børnene gå til grunde. Når forældrene svigter, griber vi som samfund børnene. Det er en god dansk værdi, vi skal værne om” siger Rasmus Kjeldahl, der tilføjer:

“Vi bør stå sammen om at få børnene ud af Sjælsmark. Trække en streg i sandet over for politikerne. Børnene bør højst bo på Sjælsmark i et par uger. Og de skal have samme hjælp som andre børn i Danmark, når de har angst og mistrives – og mulighed for at gå i skole og til fritidsinteresser ligesom andre børn. Vi kan ikke leve med, at børn i Danmark vokser op bag pigtråd i et af de rigeste lande i verden.”

Cirka 90 børn bor på udrejsecenter Sjælsmark, der er indrettet til at tvinge afviste asylansøgere og deres familier til at rejse ud af landet. Flere af børnene har opholdt sig på Sjælsmark op imod et år. Du kan være med til få børnene ud af Sjælsmark ved at skrive under her: https://bornsvilkar.dk/skriv-under-for-sjaelsmark/

Kontakt:

Pressechef Marianne With Bindslev tlf.: 20673038 email: marianne@bornsvilkar.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/born-er-ikke-forhandlingsredskaber?releaseId=13086504

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu