ANNONCE

PRM / Børn kommer til krisecentre uden noget

8. september 2020 07:15 | Af: Ritzau Info
 

Når børn kommer på krisecenter med deres mor, kommer de ofte kun i det tøj, de går og står i og uden andet med sig. 67 % af de danske krisecentre oplever, at børn ofte eller meget ofte kommer uden deres ting. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Mary Fonden, der deler rygsække ud til børn på krisecentre.

Pressemeddelelse fra Mary Fonden

Når børn kommer på krisecenter med deres mor, er virkeligheden nogle gange, at de ikke når at få andet med sig end det tøj, de har på kroppen. Derfor har Mary Fonden i samarbejde med LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre og Ole Kirk’s Fond siden 2008 uddelt flere end 28.000 rygsække til børn på krisecentre. Rygsækkene indeholder både toiletsager, tøj, legetøj, en bamse og en dagbog samt skolesager til de lidt større børn.

Mary Fonden har i en ny evaluering spurgt krisecentrene til deres brug af rygsækkene. I evalueringen fremgår det bl.a., at 67 % af krisecentrene oplever, at børnene ofte eller meget ofte ankommer til krisecenteret uden deres ting. Den viser også, at rygsækkene i høj grad bliver brugt af krisecentermedarbejderne som en måde til at skabe kontakt til børnene og i en samtale om, hvorfor børnene nu bor på krisecentret. 86 % svarer, at de bruger rygsækkene eller elementer fra dem til at skabe en tillidsfuld relation til børnene.

“Tanken med rygsækken og dens indhold er at dække et praktisk behov, netop fordi så mange børn ankommer til krisecenteret uden noget. Men rygsækken fungerer også som en støtte til det afgørende arbejde, krisecentrene gør for at bearbejde voldsudsatte børns følelser, oplevelser og traumer. Vi er glade for, at evalueringen viser, at rygsækkene er gode til at opfylde det formål”, siger Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden.

I disse dage sendes nye forsyninger af rygsække ud til krisecentrene. Egentlig skulle H.K.H. Kronprinsessen og Mary Fonden som mange gange tidligere have deltaget i pakningen af de 2.400 nye rygsække. Det har ikke været muligt i år på grund af Corona. Men rygsækkene er selvfølgelig blevet pakket og sendes nu ud til hele landet.

“At opleve vold i hjemmet og flytte på krisecenter er altid en voldsom oplevelse for børn. At modtage en flot rygsæk med både praktiske og spændende ting, vækker naturligvis begejstring hos børnene. At rygsækken også bliver brugt som et dialogværktøj er et ekstra plus. Samtidig er rygsækkene et stærkt signal til børnene om, at ingen skal leve med vold, og at det ikke er deres skyld”, siger Kamilla Bjørn Drøidal, sekretariatschef i LOKK.

Fakta om evalueringen af rygsækkene

Evalueringen af krisecentrenes brug af rygsækkene er foretaget af Epinion for Mary Fonden.

Evalueringen viser bl.a.;

  • 67 % af krisecentrene oplever, at børnene ofte eller meget ofte ankommer til krisecenteret uden deres ting.
  • 90 % bruger rygsækkene som en gave til børnene.
  • 86 % bruger rygsækkene eller elementer fra dem til at skabe en tillidsfuld relation til børnene.
  • 53 % svarer, at de bruger rygsækkene til en samtale om, at volden aldrig er barnets skyld.
  • Alle svarer, at de i meget høj grad eller i høj grad oplever, at børnene oftest reagerer positivt, når de modtager rygsækken.

Fakta om rygsækkene

  • Siden 2008 har Mary Fonden, LOKK og Ole Kirk’s Fond pakket og udsendt flere end 28.000 rygsække til børn, der er flyttet på krisecenter med deres mor i Danmark, Grønland og på Færøerne.
  • I foråret 2020 udsendte vi hele vores restlager af rygsække til krisecentrene, efter der blev oprettet nødpladser rundt om i landet pga. Corona.
  • I august og september har vi pakket 2.400 rygsække, som netop er sendt ud til krisecentrene.
  • Knap 2.000 børn må hvert år flytte på krisecenter med deres mødre i Danmark.
  • Det er lige så skadeligt for et barn at overvære og vokse op i et hjem med vold, som hvis barnet selv er udsat for fysisk vold. Volden kan have store konsekvenser, som børnene tager med ind i voksenlivet. Derfor har børnene behov for at få bearbejdet oplevelserne i hjemmet, når de flytter på krisecenter med deres mor.

Kontakt:

Kommunikationschef Bodil Liv Holm tlf.: 26607849 email: blh@maryfonden.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/born-kommer-til-krisecentre-uden-noget?releaseId=13598813

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu