ANNONCE

PRM / Børn og unge skal opleve, at de gør en forskel

8. oktober 2020 14:28 | Af: Ritzau Info
 

Gladsaxes borgmester mødtes med unge ildsjæle fra Gladsaxe den 5. oktober til en talk i Verdensmålshuset om børn og unge og medbestemmelse.

Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

Formålet med talken var blandt andet, at de unge skulle give input til en såkaldt situationsanalyse, der er en del af forarbejdet til Gladsaxes ambition om at blive Børnevenlig By.

– I Gladsaxe har vi en ambition om at blive Børnevenlig By. For børn og unge er fremtiden og deres stemme utrolig vigtig. Ikke mindst i forhold til at skabe en mere bæredygtig verden. Derfor skal vi sammen med foreninger og civilsamfund skabe nogle rammer, hvor børn og unge oplever, at de bliver lyttet til og faktisk kan gøre en forskel, når de blander sig i samfundsdebatten, sagde borgmesteren Trine Græse efter talken.

De unge ildsjæle i talken var forperson i HK Ungdom Hovedstaden Martin Flindt Nielsen, Nanna Klingenberg Andersen fra Pigespejderne og gruppeleder i 1. Søborg Gruppe, Det Danske Spejderkorps Niels Roesen Abildgaard.

Der skal også være fokus på børn uden for foreningerne
I panelet var der blandt andet enighed om, at foreningerne er et godt sted for børn og unge at mødes og deltage aktivt i lokalsamfundet. Dog skal der også være en opmærksomhed på de børn, der ikke kommer i foreningerne. Det kan både være på grund af handicaps eller kulturelle og sociale forskelle.

– Det kunne være spændende som civilsamfund at lave et samarbejde med kommunen om, hvordan vi kommer ud til børn og unge i udsatte boligområder. Jeg tror godt, vi kunne gøre mere, men man kommer nemt til at tage dem, der kommer til os og ligner os selv, sagde Nana Klingenberg Andersen fra Pigespejderne blandt andet og Niels Roesen Abildgaard fra 1. Søborg Gruppe supplerede:

– Vi skal blive bedre i foreningerne til at komme ud over egen verden. Man må gerne bare gøre ting. Komme ud over spejdergruppen og rent faktisk gøre en forskel. Der er meget politik i bare at engagere sig i lokalsamfundet. Demokrati kan være meget mere direkte.

Martin Flindt Nielsen fra HK Ungdom pegede blandt andet på, at mange unge har en distance til demokratiet og efterlyste mere ligeværdighed:

– Man skal også strukturelt gøre noget for at sikre, at de unge bliver hørt. Møde hinanden som ligeværdige.

Debatten blev moderet af Frederikke N. Levison, der er hovedbestyrelsesmedlem hos KFUM-Spejderne i Danmark og i styrelsen for Dansk Ungdomsfællesråd (DUF).

Gladsaxe skal være Børnevenlig By
Gladsaxe er sammen med Billund og Aalborg af UNICEF udvalgt som de første kommuner i Danmark til at kunne blive anerkendt som Børnevenlig By. Den internationale udmærkelse tildeles byer, som gør en ekstraordinær indsats for at beskytte og fremme børns muligheder og rettigheder.

– Vi ser for tiden, hvordan børn og unge viser et stærkt engagement omkring bæredygtighed og selv ønsker at være en del af en bæredygtig udvikling. Det vil vi meget gerne hjælpe på vej ved at skabe rum for, at børn og unges stemme bliver hørt endnu mere her i Gladsaxe. Her er samarbejdet med UNICEF og arbejdet for at blive anerkendt som Børnevenlig By en oplagt mulighed for at trække vores børn og unge endnu mere ind i vores beslutningsprocesser og inddrage deres perspektiv, i situationer og processer, hvor det er relevant, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Talken var en del af en spritny talk-række om bæredygtighed og FNs Verdensmål. Talksene foregår i Verdensmålshuset og er for og med lokale borgere, ildsjæle og iværksættere.

Se eller gense talken:
Du kan se eller gense hele talken på Gladsaxes hjemmeside: https://www.facebook.com/gladsaxekommune/videos/943015786221624

Kontakt:

Yderligere oplysninger:

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil 22 76 56 22 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Medarrangør af talken Frederikke N. Levison, der også er hovedbestyrelsesmedlem hos KFUM-Spejderne i Danmark og i styrelsen for Dansk Ungdomsfællesråd (DUF), telefon: 28181271

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/born-og-unge-skal-opleve-at-de-gor-en-forskel?releaseId=13601750

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu