ANNONCE

PRM / Børnehuset Vingesus bliver børnenes landingsplads

8. oktober 2020 13:20 | Af: Ritzau Info
 

Når børn i flyverdragter til december indtager Flyvevåbnets tidligere specialskole, afspejler stedets navns, at historiens vinde blæser over det nye børnehus i Sydlejren.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Flyvestationen kan sende tankerne på himmelfugt og give frit spil til fantasien, når man færdes derude. Det ved de fleste, der færdes på det store område, og det viser sig også i den store interesse for at deltage i konkurrencen om et nyt navn til Sydlejrens nye daginstitution. Hele 74 kreative, inspirerende og vittige forslag er i løbet af september tikket ind til bedømmelsesudvalget, som nu har peget på ‘Børnehuset Vingesus’ som det nye navn.

“Vi er ærlig talt overvældede over interessen og kreativiteten. 31 forslagsstillere har sendt os adskillige bud hver. Nogle har sendt virkelig mange, og det er gode bud alle sammen,” siger Anna Fosdal, dagtilbudschef i Furesø Kommune.

Med den lange liste af forslag er der nu også inspiration at hente, hvis Børnehuset Vingesus skulle mangle navne til de fire børnehavegrupper og fem vuggestuegrupper, der til december rykker ind i den fuldstændigt gennemrestaurerede tidligere skolebygning for forsvarspersonel.
Det eneste krav i navnekonkurrencen var, at navnet skal afspejle den lokalhistoriske kontekst på Flyvestationen. Vingesus var foreslået af flere uafhængigt af hinanden, og det giver navnet styrke, fandt udvalget i sin bedømmelse. Samtidig er det et navn, selv de yngste kan lære at udtale.

“Udover at vi nu får et afsindigt flot dagtilbud, der er bæredygtighedscertificeret og som kan være et lokalt mødested for de mange nye familier, der flytter til Sydlejren, får vi også et sted, der knytter sig til sin helt særlige historie gennem sit navn. Der er desuden masser af børneperspektiv og nærvær i navnet Vingesus. Det indikerer en frisk begyndelse, hvor der er plads til at få luft under vingerne,” siger bedømmelsesudvalgets formand, Bettina Ugelvig Møller (A), der også er formand for Udvalget for dagtilbud og familie.

Kim Ølgod fra Jonstrup ’89 har repræsenteret de nye brugere og valgt navnet sammen med Pia Rosa Jørgensen, leder af det nye børnehus samt Bettina Ugelvig Møller og Anna Fosdal.

FAKTA: Skole, bare ikke for officerer

Bygning 131 i Sydlejren på flyvestation Værløse, som nu skifter navn til Børnehuset Vingesus, blev opført til at fungere som Flyvevåbnets Specialskole for teknikeruddannelse. Med tiden har den fået ‘rang’ af at have huset Flyvevåbnets officersskole. Med navneskiftet bliver den misforståelse nu manet i jorden.

Kontakt:

Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

Anna Fosdal, dagtilbudschef i Center for Dagtilbud og Skole, tlf. 72165838
Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalget for dagtilbud og familie, tlf. 7216 5909

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bornehuset-vingesus-bliver-bornenes-landingsplads?releaseId=13601735

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu