ANNONCE

PRM / Børnene bag kameraet: Nyt filmprojekt om børns liv under coronakrisen

16. april 2020 15:08 | Af: Ritzau Info
 

Lige nu søges medvirkende til et nyt nationalt filmprojekt, der stiller skarpt på livet under coronakrisen – og det er børnene, der fører kameraet. Bag projektet står ANIMOK Animationsfestival, som er en del af The Animation Workshop/VIA University College, BUSTER Filmfestival, Nationalmuseet og DR.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Coronakrise i børnehøjde. Det er temaet for et nyt nationalt filmprojekt, som ANIMOK Animationsfestival, der er en del af The Animation Workshop/VIA University College, står bag i samarbejde med børnefilmsfestivallen BUSTER Filmfestival, Nationalmuseet og DR.

Målet er en stor dokumentar om livet under corona-krisen set fra børns og unges perspektiv, som får premiere under BUSTER Filmfestival i København i september 2020 og efterfølgende bliver en del af Nationalmuseets samling.

“Karantænen er en helt særlig situation, som har stor betydning for os på mange måder. Med filmprojektet “Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde” får børnene en unik mulighed for at fortælle om deres oplevelser af hele denne her situation gennem film, og den slags projekter kan vi slet ikke lade være med at være med i” siger Ditte Lundsgaard Nielsen, der er leder af ANIMOK.

Kreative modtræk til corona-krisen

ANIMOK har gennem mange års erfaring udviklet en særlig ekspertise inden for formidling af animationsfilm i børnehøjde, hvor børn både oplever og selv skaber animationsfilm.

Det er ANIMOKs ønske med deltagelse i projektet, at flere børn har lyst til at deltage i filmprojektet netop fordi de også kan lave animationsfilm, samt at animationsfilmene kan bidrage til et mere mangfoldigt visuelt udtryk.

“Filmprojektet falder også godt i tråd med Viborgs nye, unikke status som UNESCO Creative City. UNESCO har grundlæggende et stort fokus på børns kreative udfoldelse, og lige nu kører UNESCO en global kampagne, hvor man samler eksempler på, hvordan verdens førende kreative byer, heriblandt Viborg, fremkommer med innovative og kreative modtræk til corona-krisen. Her vil ANIMOKs bidrag til dokumentaren om livet under corona-krisen også indgå,” fortæller Henrik Holmskov, der er projektleder på UNESCO i Viborg Kommune.

Animation på skoleskemaet

Der eftersøges lige nu børn og unge, der vil medvirke i projektet – og der er heldigvis masser af hjælp at hente for de filminteresserede børn. På BUSTER Filmfestivals hjemmeside kommer filminstruktør Sebastian Cordes med tips og tricks til optagelse, lyd, klipning mm.

Hos ANIMOK finder man en guide til, hvordan man nemt selv kan lave animationsfilm hjemme i stuerne.

“Der skal faktisk ikke så meget til. En animations-app, en god idé og en masse fantasi. Vi håber, at en masse børn har lyst til at være med, og at lærerne har lyst til at sætte animation på skoleskemaet i den næste tid. Med animation kan man vise svære følelser og tanker med symboler og billede-metaforer, og så kan børn, der ikke har lyst til at filme sig selv og sin familie også deltage” forklarer Ditte Lundsgaard Nielsen.


Mere information:

  • Deltag i BUSTER Filmfestivals projekt “Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde” her: https://www.buster.dk/lockdownidk
  • ANIMOK har samlet tips & tricks til, hvordan børn og unge nemt kan komme i gang med at lave deres egne animationsfilm her: http://animok.dk/lockdown-i-danmark/
  • ANIMOK er Region Midtjyllands animationsfestival for børn og unge i dagtilbud og skoler. Alle ANIMOK-animationsfilm vises i Viborg i uge 39, hvor ANIMOK løber af stablen som en del af Viborg Animation Festival.

Mere information om projektet kontakt Ditte Lundsgaard Nielsen på dlun@via.dk

Kontakt:

Leder Ditte Lundsgaard Nielsen, ANIMOK. E-mail: dlun@via.dk

Journalist Anne Rahbek, VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 15 21. E-mail: rahb@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bornene-bag-kameraet-nyt-filmprojekt-om-borns-liv-under-coronakrisen?releaseId=13591893

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu