ANNONCE

PRM / Børns Vilkår og Skolelederforeningen: Akut brug for sociale løsninger for de ældste elever

6. maj 2020 16:16 | Af: Ritzau Info
 

Få de ældste skoleelever tilbage i fællesskabet hurtigst muligt og giv samtidig skolerne mulighed for at skabe fysisk socialt samvær. Sådan lyder appellen fra Børns Vilkår og Skolelederforeningen, der er alvorligt bekymrede for de unges trivsel.

Pressemeddelelse fra Børns Vilkår

I snart to måneder har de ældste elever været sendt hjem fra skolen hver for sig. To måneder uden sociale arrangementer og med fjernundervisning i det virtuelle klasseværelse.

Det kan føles som rigtig lang tid for et ungt menneske, og mange unge mistrives i den sociale isolation fra vennerne. Sådan lyder det fra Børns Vilkår og Skolelederforeningen, der derfor appellerer til akut handling for at få de ældste elever tilbage i de sociale fællesskaber.

“Vi hører fra unge, der føler sig hægtet af fællesskabet, føler ensomhed og går med selvmordstanker. Mange ser kun deres familie – ikke engang med kammerater i mindre grupper. Vi opfordrer på det kraftigste til, at der oprettes skoleorganiserede sociale løsninger i hele landet, som sikrer et fællesskab og frirum for alle elever. Det er der i høj grad brug for,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

I en ny spørgeskemaundersøgelse på BørneTelefonens hjemmeside svarer seks ud af ti unge, at de føler sig bekymrede under coronakrisen. For én ud af tre unge skyldes bekymringerne, at de oplever, de har mistet kontakten til deres venner. Undersøgelsen viser desuden, at mange unge lige nu føler sig ensomme.

“Uanset hvilke retningslinjer sundhedsmyndighederne sætter fremadrettet, er det nødvendigt, at politikerne giver grønt lys til, at der rundt omkring i kommunerne og på skolerne arbejdes på at finde lokale, kreative løsninger, der åbner for, at elever kan mødes fysisk. Det skal ske i rammer, der sikrer, at alle elever er med – især de udsatte, som risikerer at ryge helt ud af deres normale fællesskaber. Jo længere tid vi venter, jo større er risikoen for, at den psykiske mistrivsel bider sig fast,” siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen.

Kontakt:

Pressetelefon tlf.: 20204459

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/borns-vilkar-og-skolelederforeningen-akut-brug-for-sociale-losninger-for-de-aeldste-elever?releaseId=13592932

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu