ANNONCE

PRM / Borgere og politikere tænkte stort og nyt for kommunens fremtid

6. november 2020 16:30 | Af: Ritzau Info
 

De gode ideer kom på bordet, og politikerne blev inspireret og udfordret. Sådan gik det, da byrådet holdt to workshops med blandt andet unge og foreninger. Nu er et helt idékatalog klar til arbejdet med Vision 2025, og nogle af forslagene er så konkrete, at de kan prøves af i praksis.

Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

Det kan godt være, at corona sætter en stopper for rigtig meget i den her tid, men til gengæld bobler kreativiteten og de gode ideer i allerhøjeste grad. Det har Esbjerg Kommune nu oplevet to gange, hvor byrådets politikere sammen med en flok borgere har rettet søgelyset mod kommunens fremtid. I oktober var det forældrerepræsentanter og foreningsfolk, der var inviteret ind på rådhuset, og i går var det så de unges tur til at forstyrre og inspirere politikerne med spændende ideer og nye perspektiver.

De to workshops er selvfølgelig afviklet på coronavenlig vis med fokus på afstand og hygiejne, og deltagerne har været samlet i små grupper. Begge gange var kommunens Vision 2025 det overordnede tema, og der kom mange gode ideer på bordet til at lykkes med den store ambition om at få flere til at bo i Esbjerg Kommune. Faktisk blev en del af ideerne så konkrete, at politikerne nu kan beslutte, hvilke de vil prøve af i virkeligheden. Samtidig har kommunen fået et stort idékatalog at trække på i arbejdet med Vision 2025.

Tænkt stort og nyt
Borgmester Jesper Frost Rasmussen er glad for den energi og nytænkning, som de to workshops har bragt i spil, og der blev tænkt både stort og nyt, så politikerne helt som ønsket blev udfordret.

“Jeg vil gerne sige tak for indsatsen til de borgere, der brugte et par timer sammen med os til de to workshops. Vi er blevet bekræftet i, at vi i vores kommune har engagerede, visionære og modige mennesker, der lige som os tror på og brænder for udviklingen af Esbjerg Kommune. Det havde vi nu også en klar fornemmelse af, men det har stor værdi at møde hinanden og få en spændende og konstruktiv debat. Nu håber vi, at deltagerne vil være med til at følge arbejdet til dørs og tage del i processen, når vi sætter nogle af ideerne i gang for at teste, hvordan de fungerer i praksis”, siger borgmesteren.

Med til at bestemme noget
For de unge var workshoppen en god oplevelse, der gav dem en fornemmelse af, at deres mening tæller.

“Det er fedt at møde politikerne og få lov at være med til at bestemme noget, som er vigtigt for os. Vi kommer som skoleelever og bliver set og hørt sammen med de voksne, og det er en god måde at blive blandet sammen på og høre, hvad hinanden mener og tænker. På den her måde får man også hurtigt svar og handling på tingene, så man ikke skal vente i lang tid. Vi er glade for, at Esbjerg Kommune faktisk lytter til os unge i stedet for, at de voksne bare bestemmer noget ud fra, hvad de tror, vi gerne vil have”, siger Olga Ahlquist og Sara Godt Schmidt, som begge går i 9. klasse på Ansgarskolen Vadehav og er henholdsvis formand for og medlem af Esbjerg Kommunes Fælleselevråd.

Kontakt:

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjergkommune.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/borgere-og-politikere-taenkte-stort-og-nyt-for-kommunens-fremtid?releaseId=13603824

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu